Domácí bazalkové máslo
Naše oblíbené ochucené máslo ... rychlé, jednoduché a chutné. Autor: janaha
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
125 gmáslo
1 hrstbazalkové listy
špetkasůl
stroužekčesnek
- Postup je zcela jednoduchý. Máslo vyberu z chladničky a nechám ho trochu změknout.
- Bazalkové listy umyju a jemně osuším. Všechny suroviny spolu rozmixujem ponorným mixérem a hotovo.
- V chladničce vydrží několik dní. Česnek můžete vynechat, já dávám protože nám tam chutná.
- Bazalky můžete dát i více, i méně - podle chuti. Pokud máte i fialovou bazalku, zkuste ji smíchat s obyčejnou zelenou, máslo bude mít pěknou sytou barvu. No a když dáte pouze tmavou bazalku, máslo bude mít zajímavou růžovo-fialovou barvu :)
Můj blog: Recepty z mojej kuchyne
KOMENTÁŘE K RECEPTU