Domácí borůvkový džem

Recept Domácí borůvkový džem
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Z 1 kg borůvek a 500 g kr. cukru připravíte chutný borůvkový džem. Samozřejmě cukru můžete ubrat, já měla pravé lesní borůvky, které byly velmi kyselé. Pokud máte ze své zahrady ty šlechtěné velké, tak ty budou určitě sladší. Určitě zkuste, pouze ovoce a cukr, stará klasická metoda vaření džemíku. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

1 kgborůvky
500 gkr. cukr

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Borůvky omyjeme a vložíme je do hrnce. Zasypeme kr. cukrem a necháme odstát 3 - 4 hodiny.
  2. Borůvky pustí šťávu. Hrnec položíme na sporák a přivedeme do varu. Vaříme asi 30 minut, mícháme a odstavíme. Odstraníme pěnu a navrstvíme do připravených sklenic. Pokud je potřeba, vařte déle, do požadované konzistence džemu.
  3. Sklenice důkladně uzavřeme a otočíme vzhůru nohama. Necháme zcela vychladnout.
  4. Skladujeme na tmavém a chladném místě.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit