Domácí brynzové halušky se slaninou

Recept Domácí brynzové halušky se slaninou

Přidal: , 26.10.2015

Kategorie: Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Máte rádi slovenské halušky s brynzou a slaninou? Autor: Kvietok

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 26.10.2015

Kategorie: Oběd

SUROVINY

Budeme potřebovat:

700 gbrambory
500 ghladká mouka
250 gbrynza
cibule
máslo
slanina

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Brambory očistíme a omyjeme. Na jemném struhadle je nastrouháme, přidáme hladkou mouku a vymícháme husté těsto.
  2. Do hrnce dáme vodu, necháme ji sevřít a pomocí sítka s větším dírkami "házíme" halušky. Necháme je vařit 10-15 minut. Pak je vyjmeme a jednou propláchneme v horké vodě.
  3. Máslo rozpustíme v menším hrnci. Na pánvi orestujeme na menší kousky nakrájenou slaninu a cibuli.
  4. Do misky dáme halušky, přidáme brynzu a důkladně promícháme. Tradičně se přidává i zakysaná smetana, no já smetanu nedávám, máme rádi více brynzové než smetanové. Polijeme rozpuštěným máslem a na vrch dám slaninu. Dobrou chuť!
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit