NejRecept.cz Pečivo Veky a bagety Domácí celozrnné bagety bez kvásku nebo droždí
Domácí celozrnné bagety bez kvásku nebo droždí
Recept Domácí celozrnné bagety bez kvásku nebo droždí
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Jaja79    ·   10.4.2016

Domácí celozrnné bagety bez kvásku nebo droždí

Vynikající bagety i bez přidání droždí nebo kvásku.

55 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny
200 g
celozrnná mouka
200 g
žitná mouka
2 lžíce
mletý len nebo sezam nebo slunečnice
1 lžička
sůl
1 lžička
soda bikarbona
300 g
bílý jogurt
2 lžíce
olivový olej
Postup receptu
Vytisknout
  1. V misce smícháme všechny suché suroviny - celozrnnou mouku, žitnou mouku, sodu, mletý len nebo sezam nebo slunečnici, sůl a přidáme jogurt.
  2. Důkladně mixérem (použijeme hnetící háky) zpracujeme do jednotné hmoty.
  3. Těsto rozdělíme na polovinu, potřeme ho olivovým olejem a uložíme do dvou forem na bagety (nebo klasicky uložíme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem).
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů cca půl hodinu (záleží na velikosti baget, proto sledujeme).
  5. Upečené bagety zabalíme do bavlněné utěrky a necháme vychladnout.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář