Domácí celozrnné bagety bez kvásku nebo droždí

Vynikající bagety i bez přidání droždí nebo kvásku.

Přidal:, 10.4.2016
Kategorie: Veky a bagety, Pečivo
Recept Domácí celozrnné bagety bez kvásku nebo droždí

Suroviny

200 gcelozrnná mouka
200 gžitná mouka
2 lžícemletý len nebo sezam nebo slunečnice
1 lžičkasůl
1 lžičkasoda bikarbona
300 gbílý jogurt
2 lžíceolivový olej

Postup přípravy

  1. V misce smícháme všechny suché suroviny - celozrnnou mouku, žitnou mouku, sodu, mletý len nebo sezam nebo slunečnici, sůl a přidáme jogurt.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Důkladně mixérem (použijeme hnetící háky) zpracujeme do jednotné hmoty.
  3. Těsto rozdělíme na polovinu, potřeme ho olivovým olejem a uložíme do dvou forem na bagety (nebo klasicky uložíme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem).Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů cca půl hodinu (záleží na velikosti baget, proto sledujeme).
  5. Upečené bagety zabalíme do bavlněné utěrky a necháme vychladnout.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky

Zdroj: Coolinarika