Domácí celozrnné bagety bez kvásku nebo droždí

Přidal: Jaja79, 10.4.2016
Kategorie: Veky a bagety, Pečivo
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Vynikající bagety i bez přidání droždí nebo kvásku.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Jaja79, 10.4.2016
Kategorie: Veky a bagety, Pečivo
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
200 gcelozrnná mouka
200 gžitná mouka
2 lžícemletý len nebo sezam nebo slunečnice
1 lžičkasůl
1 lžičkasoda bikarbona
300 gbílý jogurt
2 lžíceolivový olej
- V misce smícháme všechny suché suroviny - celozrnnou mouku, žitnou mouku, sodu, mletý len nebo sezam nebo slunečnici, sůl a přidáme jogurt.
- Důkladně mixérem (použijeme hnetící háky) zpracujeme do jednotné hmoty.
- Těsto rozdělíme na polovinu, potřeme ho olivovým olejem a uložíme do dvou forem na bagety (nebo klasicky uložíme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem).
- Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů cca půl hodinu (záleží na velikosti baget, proto sledujeme).
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Domáce celozrnné bagety bez kvásku alebo droždia.
KOMENTÁŘE K RECEPTU