Domácí celozrnné pečivo

Přidal: NejLucka, 17.4.2015
Kategorie: Housky a bulky, Pečivo, Moučníky, Dezerty
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Domácí pečivo je neodolatelné. Ta vůně při pečení je famózní. Celozrnné housky - hotová pochoutka!
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 17.4.2015
Kategorie: Housky a bulky, Pečivo, Moučníky, Dezerty
SUROVINY
Budeme potřebovat:
300 ghladká mouka
200 gcelozrnná žitná mouka
2 lžičkysůl
1 lžičkakr. cukr
1,5 lžíceolej
25 gčerstvé droždí
330 mlvoda
- Z uvedených surovin vyjde cca 12 ks housek - závisí na velikosti jedné housky.
- 100 ml vody zahřejeme, přidáme kr. cukr, sůl, 1 lžičku hladké mouky a čerstvé droždí. Promícháme a necháme na teplém místě vykynout.
- Ve větší misce smícháme ostatní suroviny, přidáme kvásek a vyhněteme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
- Na pracovní desce zpracujeme vykynuté těsto do obdélníku (30 x 40 cm). Nakrájíme podélně na tři kusy a příčně na 4 stejné části. Každý kousek přesuneme na plech vyložený papírem na pečení a srolujeme ho. Povrch každé housky nakrájíme ostrým nožem a necháme ještě kynout na teplém místě cca 25 minut.
Zdroj: Citromhab
KOMENTÁŘE K RECEPTU