NejRecept.cz Pečivo Housky a bulky Domácí celozrnné pečivo
Domácí celozrnné pečivo
Recept Domácí celozrnné pečivo
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Citromhab

Domácí pečivo je neodolatelné. Ta vůně při pečení je famózní. Celozrnné housky - hotová pochoutka!

NejLucka NejLucka    ·   17.4.2015

Domácí celozrnné pečivo

Domácí pečivo je neodolatelné. Ta vůně při pečení je famózní. Celozrnné housky - hotová pochoutka!

Suroviny

Budeme potřebovat:

300 g
hladká mouka
200 g
celozrnná žitná mouka
2 lžičky
sůl
1 lžička
kr. cukr
1,5 lžíce
olej
25 g
čerstvé droždí
330 ml
voda
Postup receptu
Vytisknout
  1. Z uvedených surovin vyjde cca 12 ks housek - závisí na velikosti jedné housky.
  2. 100 ml vody zahřejeme, přidáme kr. cukr, sůl, 1 lžičku hladké mouky a čerstvé droždí. Promícháme a necháme na teplém místě vykynout.
  3. Ve větší misce smícháme ostatní suroviny, přidáme kvásek a vyhněteme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
  4. Na pracovní desce zpracujeme vykynuté těsto do obdélníku (30 x 40 cm). Nakrájíme podélně na tři kusy a příčně na 4 stejné části. Každý kousek přesuneme na plech vyložený papírem na pečení a srolujeme ho. Povrch každé housky nakrájíme ostrým nožem a necháme ještě kynout na teplém místě cca 25 minut.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 220 stupňů cca 25 - 30 minut. Při pečení máme ve spodní části trouby umístěn pekáč s vodou. Dobrou chuť!

Zdroj: Citromhab

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář