NejRecept.cz Pečivo Chléb Domácí chléb
Domácí chléb
Recept Domácí chléb

Musím uznat, že je to výborný chléb a vůbec jsem netušil, že se mi takhle napoprvé povede :) Autor: Honzík

Honzík Drew Čubr Honzík Drew Čubr    ·   23.1.2016

Domácí chléb

Musím uznat, že je to výborný chléb a vůbec jsem netušil, že se mi takhle napoprvé povede :) Autor: Honzík

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

1 kg
hl. mouky
6 dcl
vlažné vody
2 lžičky
soli
2 lžičky
kmínu
1 kostka
droždí
2 lžíce
oleje
1 lžíce
cukru
1 ks
vejce
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejprve si zaděláme na kvásek z hrnečku vlažné vody, cukru a kostky droždí.. než nám kvásek vykyne, tak si mezí tím smícháme mouku sůl a kmín promícháme a přilijeme olej a kvásek a postupně přidáváme vlažnou vodu - tvoříme hladké těsto.
  2. Vytvoříme bochánek, přikryjeme ho utěrkou a necháme ho v teple kynout cca 45 minut. Plech vymastíme sádlem či olejem a na něj položíme bochánek z vykynutého těsta a necháme přikryté utěrkou opět kynout asi 30 minut. Předehřejeme troubu na 225°C, bochánek na povrchu nařízneme ostrým nožem, potřeme rozšlehaným vejcem a pak dáme péct do spodní části trouby na 15 minut, potom teplotu snížíme na 200°C a dopečeme 25 minut.
  3. Omlouvám se za ty díry :D zkoušel jsem jestli není syrový :D byl to můj první pokus a musím uznat, že je to výborný chléb a vůbec jsem netušil, že se mi takhle napoprvé povede :) kdo vyzkouší, tak ať zanechá komentík :)
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Saruman    ·   19.4.2020   ·   Odpovědět   ·  

Chutná moc dobře a dokonce jse mi povedl díky.

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář