Domácí chléb

Recept Domácí chléb

Přidal: , 23.1.2016

Kategorie: Chléb, Přílohy, Pečivo

FOTO OD VÁS
Recept Domácí chlébRecept Domácí chlébRecept Domácí chlébRecept Domácí chlébRecept Domácí chléb
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Musím uznat, že je to výborný chléb a vůbec jsem netušil, že se mi takhle napoprvé povede :) Autor: Honzík

FOTO OD VÁS
Recept Domácí chlébRecept Domácí chlébRecept Domácí chlébRecept Domácí chlébRecept Domácí chléb
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 23.1.2016

Kategorie: Chléb, Přílohy, Pečivo

SUROVINY

Těsto:

1 kghl. mouky
6 dclvlažné vody
2 lžičkysoli
2 lžičkykmínu
1 kostkadroždí
2 lžíceoleje
1 lžícecukru
1 ksvejce

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Nejprve si zaděláme na kvásek z hrnečku vlažné vody, cukru a kostky droždí.. než nám kvásek vykyne, tak si mezí tím smícháme mouku sůl a kmín promícháme a přilijeme olej a kvásek a postupně přidáváme vlažnou vodu - tvoříme hladké těsto.
  2. Vytvoříme bochánek, přikryjeme ho utěrkou a necháme ho v teple kynout cca 45 minut. Plech vymastíme sádlem či olejem a na něj položíme bochánek z vykynutého těsta a necháme přikryté utěrkou opět kynout asi 30 minut. Předehřejeme troubu na 225°C, bochánek na povrchu nařízneme ostrým nožem, potřeme rozšlehaným vejcem a pak dáme péct do spodní části trouby na 15 minut, potom teplotu snížíme na 200°C a dopečeme 25 minut.
  3. Omlouvám se za ty díry :D zkoušel jsem jestli není syrový :D byl to můj první pokus a musím uznat, že je to výborný chléb a vůbec jsem netušil, že se mi takhle napoprvé povede :) kdo vyzkouší, tak ať zanechá komentík :)
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit