Domácí chléb
Ta vůně při pečení domácího pečiva je neskutečná. Už kdysi naše babičky nedali dopustit na domácí chlebíček nebo domácí rohlíky a teď vím proč. Protože je nejlepší :) čerstvý, křupavý a se semínky podle vlastní chuti. Je to sice zdlouhavý příprava, nejlepší je když si těsto připravíte večer a pečete ráno, protože chlebíček kyne 8 hodin. Ráno probudíte hladových mlsouny a když ucítí tu neodolatelnou vůni, určitě si pochutnají. Autor: Adddy
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
3 hrnkyhladké mouky
1,5 hrnkuvody
dle chutisůl
dle chutislunečnicové semínko
1 bal.droždí
- Do mísy dáme hladkou mouku, semínka, sůl, rozdrobíme droždí a zalijeme vlažnou vodou. Vyhněteme těsto.
- Necháme 8h kynout, nejlépe zadělat večer, přes noc nechat kynout a ráno upéct.
- Po vykynutí těsto prohněteme a dáme péct do vymazané formy na chléb, aby se vytvarovalo do bochníku.
KOMENTÁŘE K RECEPTU