Domácí chléb

Ta vůně při pečení domácího pečiva je neskutečná. Už kdysi naše babičky nedali dopustit na domácí chlebíček nebo domácí rohlíky a teď vím proč. Protože je nejlepší :) čerstvý, křupavý a se semínky podle vlastní chuti. Je to sice zdlouhavý příprava, nejlepší je když si těsto připravíte večer a pečete ráno, protože chlebíček kyne 8 hodin. Ráno probudíte hladových mlsouny a když ucítí tu neodolatelnou vůni, určitě si pochutnají. Autor: Adddy

Přidal:, 6.3.2017
Kategorie: Pečivo
Domácí chléb

Suroviny

3 hrnkyhladké mouky
1,5 hrnkuvody
dle chutisůl
dle chutislunečnicové semínko
1 bal.droždí

Postup přípravy

  1. Do mísy dáme hladkou mouku, semínka, sůl, rozdrobíme droždí a zalijeme vlažnou vodou. Vyhněteme těsto.
  2. Necháme 8h kynout, nejlépe zadělat večer, přes noc nechat kynout a ráno upéct.
  3. Po vykynutí těsto prohněteme a dáme péct do vymazané formy na chléb, aby se vytvarovalo do bochníku.
  4. Pečeme na 180 C, píchneme do něj, zda se nelepí těsto a chléb je již upečený. Dobrou chuť