NejRecept.cz Část dne Snídaně Domácí cuketová pomazánka s bujonem. Skvělý způsob, jak využít cuketu a připravit si zásobu na zimu.
Domácí cuketová pomazánka s bujonem. Skvělý způsob, jak využít cuketu a připravit si zásobu na zimu.
Recept Domácí cuketová pomazánka s bujonem. Skvělý způsob, jak využít cuketu a připravit si zásobu na zimu.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Alena Borchová

Cukety stále rodí, tak jsem udělala domácí cuketovou pomazánku. Je vhodná na mastný, máslový chlebíček a můžete ji použít kdekoliv. V zimě se určitě využije. Autor: Alena Borchová

NejLucka NejLucka    ·   21.7.2024

Domácí cuketová pomazánka s bujonem. Skvělý způsob, jak využít cuketu a připravit si zásobu na zimu.

Cukety stále rodí, tak jsem udělala domácí cuketovou pomazánku. Je vhodná na mastný, máslový chlebíček a můžete ji použít kdekoliv. V zimě se určitě využije. Autor: Alena Borchová

35 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření
Suroviny
4 kg
cuketa
3-5 ks
cibule
1 lžička
mletý pepř
4 lžičky
sůl
4 ks
velká červená paprika
4 lžíce
krystalový cukr
4 lžíce
ocet
4 ks
velká rajče
podle chuti
chilli
1 lžíce
mletá červená paprika
3 kostky
houbový bujon
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření
  1. 4 kg mladé cukety i se slupkou nakrájet na kostičky, přidat 3 až 5 ks cibule, malou lžičku mletého pepře, 4 malé lžičky soli, 4 velké červené papriky, povařit dokud zcela změkne, mixovat ponorným mixérem, přidat 4 lžíce krystalového cukru, 4 lžíce octu, 4 velká rajčata, chilli /nebo sušené/ podle chuti, 1 lžíci mleté ​​sladké papriky, může se dát i rajčatový protlak, ale já jsem nedala.
  2. Vaříme do husté konzistence.
  3. Nakonec přidáme 3 kostky houbového bujónu, ale nemusí být.
  4. Plnit skleničky a 15 minut nechat sterilizovat.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář