Piškot: 3 bílky vyšleháme s 4 lžícemi krystalového cukru, přidáme žloutky, 4 lžíce mouky, prášek do pečiva a 1 lžíci vody. Upečeme 5x piškotu na plechu, který jsme si vyložili papírem. Necháme vychladnout.
Náplň: mouku vymícháme v 200 ml mléka a vlijeme do 300 ml vařícího mléka. Uvaříme hustou kaši, můžeme přidat i vanilkový cukr. Necháme vychladnout.
Máslo vymícháme s moučkovým cukrem a po částech přidáme vychladlou kaši a 100 g kakaa. Vyšleháme na hladký krém.
Nádivku si rozdělíme na 4 části. Trochu necháme i na povrch. Postupně naplníme vychladlé piškoty.
Zatížíme asi na 2 hodiny. Potřeme i povrch a polijeme čokoládovou polevou. Pokrájíme na úhledné řezy. Dobrou chuť!
Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé pekařky - Blažena Sadovská