Domácí exkluzivní čokoládová zmrzlina s třešňovou omáčkou

Recept Domácí exkluzivní čokoládová zmrzlina s třešňovou omáčkou

Přidal: NejLucka, 12.7.2016

Kategorie: 15 minutovky, Chuťovky, Podle ovoce, Třešně

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Během horkých letních dnů je třeba osvěžit své tělo. Správnou volbou je zmrzlina s nádechem čokolády a bez zbytečných chemických přísad. Fantazie.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: NejLucka, 12.7.2016

Kategorie: 15 minutovky, Chuťovky, Podle ovoce, Třešně

Čas přípravy:

SUROVINY

Čokoládová hmota:

400 mlsmetana ke šlehání
100 mlmléka
5 ksžloutku
70 gcukr
100 gčokoláda
1 lžičkavanilková esence

Třešňová hmota:

200 gtřešně
60 gškrob
50 mlvoda
1 lžícekr. cukr
1 lžičkavanilka
4 lžícecherry likér

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Smetanu smícháme s mlékem a nalijeme ji do hrnce a ohřejeme. Přidáme na kousky nalámanou čokoládu, vanilku a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Když je čokoláda rozpuštěná, tenkým proudem přilijeme žloutkovou hmotu a za stálého míchání spojíme - nevaříme!
  2. Krémový základ přendáme do vhodné nádoby a odložíme na 6-8 hodin do chladničky. Po 6-8 hodinách krémový základ vyjmeme a mixérem vyšleháme na nejvyšších otáčkách. Odložíme do mrazničky a zmrzlina je hotová.
  3. Třešne dáme do hrnce, přidáme cukr a na mírném ohni vaříme 8-10 minut. Přidáme vodu, ve které jsme rozmíchali škrob a mícháním připravíme hustou hmotu, kterou odstavíme a necháme vychladnout. Po vychladnutí přidáme likér a vanilku a promícháme.
  4. Višňovou omáčku můžete přelít přes naservírovanou čokoládovou zmrzlinu nebo ji můžete ještě před zmrazením čokoládové hmoty polít na vrch a jemně promíchat. Budete mít tak dvojitou zmrzlinu.

Zdroj: Citromhab

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit