NejRecept.cz Podle ovoce Třešně Domácí exkluzivní čokoládová zmrzlina s třešňovou omáčkou
Domácí exkluzivní čokoládová zmrzlina s třešňovou omáčkou
Recept Domácí exkluzivní čokoládová zmrzlina s třešňovou omáčkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   12.7.2016

Domácí exkluzivní čokoládová zmrzlina s třešňovou omáčkou

Během horkých letních dnů je třeba osvěžit své tělo. Správnou volbou je zmrzlina s nádechem čokolády a bez zbytečných chemických přísad. Fantazie.

100 min
Čas přípravy
Suroviny

Čokoládová hmota:

400 ml
smetana ke šlehání
100 ml
mléka
5 ks
žloutku
70 g
cukr
100 g
čokoláda
1 lžička
vanilková esence

Třešňová hmota:

200 g
třešně
60 g
škrob
50 ml
voda
1 lžíce
kr. cukr
1 lžička
vanilka
4 lžíce
cherry likér
Postup receptu
Vytisknout
  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Smetanu smícháme s mlékem a nalijeme ji do hrnce a ohřejeme. Přidáme na kousky nalámanou čokoládu, vanilku a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Když je čokoláda rozpuštěná, tenkým proudem přilijeme žloutkovou hmotu a za stálého míchání spojíme - nevaříme!
  2. Krémový základ přendáme do vhodné nádoby a odložíme na 6-8 hodin do chladničky. Po 6-8 hodinách krémový základ vyjmeme a mixérem vyšleháme na nejvyšších otáčkách. Odložíme do mrazničky a zmrzlina je hotová.
  3. Třešne dáme do hrnce, přidáme cukr a na mírném ohni vaříme 8-10 minut. Přidáme vodu, ve které jsme rozmíchali škrob a mícháním připravíme hustou hmotu, kterou odstavíme a necháme vychladnout. Po vychladnutí přidáme likér a vanilku a promícháme.
  4. Višňovou omáčku můžete přelít přes naservírovanou čokoládovou zmrzlinu nebo ji můžete ještě před zmrazením čokoládové hmoty polít na vrch a jemně promíchat. Budete mít tak dvojitou zmrzlinu.

Zdroj: Citromhab

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář