Domácí flíčky s uzeným masem
Domácí flíčky jsou domácí....ty jsou nej. Autor: Naďa I. (Rebeka)
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
300 gvařené uzené krkovice
100 gšabatecké slaniny
2 ksvelké cibule
2 lžícesádla (1 na vymazání pekáčku)
4 ksvejce
200 ml12% smetany na vaření
Flíčky:
300 ghrubé mouky
3 ksvejce
1 lžícevody
1 lžíceoleje
- Na 1 lžíci sádla opečeme na kostičky pokrájenou slaninu, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Pak přidáme na kostičky nakrájenou krkovičku a prohřejeme. Pekáček vymažeme 1 lžící sádla, opečenou směs masa a uvařené flíčky. Opepříme a podle potřeby dosolíme. Vložíme dotrouby vyhřáté na 200 st. a 15 minut zapékáme. Vajíčka rozmícháme ve smetaně a tuto směs nalejeme na zčásti zapečené těstoviny. Teplotu trouby snížíme na 160 st. a dopékáme ještě 15 až 20 minut.
- Flíčky:
Na vál nebo jinou podložku si nasypeme mouku, veprostřed vyhloubíme důlek, do kterého dáme vejce, vodu a olej. Pomocí příborového nže hrneme mouku ke středu a pak zpracujeme rukama v pevné pružné a nelepivé těsto. Utvoříme bochánem a v mikrotenovém sáčku necháme 30 minut v chladu. Pracovní plochu si lehce pomoučíme polohrubou moukou, těsto rozdělíme na 4 stejné díly a každý vyválíme na placku o výšce 2 mm. Placky přeneseme na čistou utěrku a necháme je oschnout z každé strany 15 minut. Pak si nakrájíme 1,5 cm pásky a ty překrájíme na flíčky. V jedné vrstvě je ještě necháme chvilku oschnout na tácku. V dostatečném množství hodně osolené vody vaíme flíčky 3 minuty. Po scezení je ihned promícháme s uzeninou, aby se nám neslepily.
Autor: Naďa I. (Rebeka)
KOMENTÁŘE K RECEPTU