Domácí fondánová poleva

Recept Domácí fondánová poleva

Přidal: , 9.3.2015

Kategorie: Krémy a polevy, Dezerty, Koláče, cukroví

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Připravte si domácí polevu na zákusky a dorty. Výborná poleva ze tří ingrediencí. Pokud chcete nějakou barevnou, stači přidat potravinářské barvivo.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 9.3.2015

Kategorie: Krémy a polevy, Dezerty, Koláče, cukroví

SUROVINY

Ingredience:

250 gkr. cukr
130 mlvoda
1 lžičkaocet 20 procentní

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Do kastrolu nalijeme vodu a ocet, přisypeme krystalový cukr. Vše přivedeme do varu, pak plamen stáhneme a ještě 10 minut vaříme na mírném ohni. Po deseti minutách se nám vytvoří cukrový sirup.
  2. Uvařený sirup přelijeme do studené mísy a za občasného míchání necháme mírně vychladnout.
  3. Po 5-6 minutách míchání se postupně změní barva sirupu na bílou a hmota začne tuhnout. Ještě stále to za občasného míchání promícháváme.
  4. Po dalších 5-6 minutách dosáhneme požadovanou konzistenci.
  5. Podle potřeby můžeme přidat potravinářskou barvu a natřeme na dort. Tato poleva vystačí na dort s průměrem 24 cm. Hmota na dortu ztuhne za méně než 1 hodinu. Pokud potřebujeme více polevy, uděláme to z dávky 500 g cukru, 250 ml vody a 1 lžičky octa. V tomto případě vaříme 15 minut.

Zdroj: Citromhab

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit