NejRecept.cz Dezerty Krémy a polevy Domácí fondánová poleva
Domácí fondánová poleva
Recept Domácí fondánová poleva
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Martina1978    ·   9.3.2015

Domácí fondánová poleva

Připravte si domácí polevu na zákusky a dorty. Výborná poleva ze tří ingrediencí. Pokud chcete nějakou barevnou, stači přidat potravinářské barvivo.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Ingredience:

250 g
kr. cukr
130 ml
voda
1 lžička
ocet 20 procentní
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do kastrolu nalijeme vodu a ocet, přisypeme krystalový cukr. Vše přivedeme do varu, pak plamen stáhneme a ještě 10 minut vaříme na mírném ohni. Po deseti minutách se nám vytvoří cukrový sirup.
  2. Uvařený sirup přelijeme do studené mísy a za občasného míchání necháme mírně vychladnout.
  3. Po 5-6 minutách míchání se postupně změní barva sirupu na bílou a hmota začne tuhnout. Ještě stále to za občasného míchání promícháváme.
  4. Po dalších 5-6 minutách dosáhneme požadovanou konzistenci.
  5. Podle potřeby můžeme přidat potravinářskou barvu a natřeme na dort. Tato poleva vystačí na dort s průměrem 24 cm. Hmota na dortu ztuhne za méně než 1 hodinu. Pokud potřebujeme více polevy, uděláme to z dávky 500 g cukru, 250 ml vody a 1 lžičky octa. V tomto případě vaříme 15 minut.

Zdroj: Citromhab

Komentáře k receptu
ance53    ·   15.1.2022   ·   Odpovědět   ·  

Kam pro 20% ocet?děkuji

NejLucka NejLucka    ·   23.1.2022   ·   Odpovědět   ·  

v jakémkoli supermarketu:)

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář