Domácí griotka

Višně jsou již zralé, tak třeba myslet i na nějaký domácí alkoholický nápoj, který vytáhneme pro návštěvu. Domácí griotka je luxusní, je to doslova nebíčko v tlamičce. Autor: Karambola

Přidal:, 4.7.2019
Kategorie: Alkoholické, Sirupy, šťávy a likéry, Nápoje
Čas přípravy:
Recept Domácí griotka

Suroviny

1,5 kgvišně s peckou
1 kgkr. cukr
2 bal.vanilkový cukr
1 lvodka nebo domácí pálenka

Postup přípravy

  1. Višně omyjeme a naházíme do velké lahve. Zasypeme je cukrem a zalijeme pálenkou. Já jsem použila klasickou vodku, ale pokud máte například domácí slivovici, doporučuji použít tu :)Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Já přidávám i vanilkový cukr, krásné griotku provoní a je ji cítit jemně za vanilkou.
  3. Promícháme a odložíme do tmavé chladné místnosti. Zapomeneme na ni na 6-8 týdnů a pokud si na griotku náhodou spomeneme, sem tam ji promícháme.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Po 6-8 týdnech griotku přecedíme a máme hotovo. Já višně nevyhazuji, používám je do koláčů.