Domácí griotka

Recept Domácí griotka

Přidal: , 4.7.2019

Kategorie: Alkoholické, Sirupy, šťávy a likéry, Nápoje

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Višně jsou již zralé, tak třeba myslet i na nějaký domácí alkoholický nápoj, který vytáhneme pro návštěvu. Domácí griotka je luxusní, je to doslova nebíčko v tlamičce. Autor: Karambola

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 4.7.2019

Kategorie: Alkoholické, Sirupy, šťávy a likéry, Nápoje

Čas přípravy:

SUROVINY

1,5 kgvišně s peckou
1 kgkr. cukr
2 bal.vanilkový cukr
1 lvodka nebo domácí pálenka

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Višně omyjeme a naházíme do velké lahve. Zasypeme je cukrem a zalijeme pálenkou. Já jsem použila klasickou vodku, ale pokud máte například domácí slivovici, doporučuji použít tu :)
  2. Já přidávám i vanilkový cukr, krásné griotku provoní a je ji cítit jemně za vanilkou.
  3. Promícháme a odložíme do tmavé chladné místnosti. Zapomeneme na ni na 6-8 týdnů a pokud si na griotku náhodou spomeneme, sem tam ji promícháme.
  4. Po 6-8 týdnech griotku přecedíme a máme hotovo. Já višně nevyhazuji, používám je do koláčů.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit