NejRecept.cz Grilování a BBQ Burgery Domácí hamburger
Domácí hamburger
Recept Domácí hamburger
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   2.3.2015

Domácí hamburger

Americká pochoutka připravená v pohodlí svého domova. Výborné měkké pečivo a šťavnaté hovězí masíčko. Mňamka!

Suroviny

Pečivo:

240 ml
horké mléko
20 g
čerstvé droždí
2 lžičky
kr. cukr
300 g
polohrubá mouka
100 g
celozrnná mouka
1 ks
vejce
2 lžičky
sůl
2,5 lžíce
měkké máslo
sezamová semínka

Náplň:

500 g
mleté hovězí maso
1 lžička
pepř
1,5 lžičky
sůl
2 lžičky
česnekový prášek

Dále budeme potřebovat:

3 lžíce
hořčice
5 lžic
kečup
3 lžíce
majonéza
čerstvý salát
rajče
cibule
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do teplého mléka si dáme droždí, kr. cukr. Necháme si připravit kvásek. Ostatní suroviny si smícháme v misce, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
  2. Vykynuté těsto si rozdělíme na 9 částí. Každou část si vytvarujeme do kuličky a uložíme na plech, který jsme si vystlali papírem. Potřeme mlékem a posypeme sezamem - necháme na teplém místě postát cca 40-50 minut. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 20 minut. Upečené necháme vychladnout.
  3. Mleté hovězí maso si osolíme, opepříme podle chuti, přidáme česnekový prášek a promícháme. Na rozpáleném oleji si připravíme placky, kterými budeme plnit hamburgery.
  4. Vychladlé housky si rozkrojíme na polovinu, navrstvíme majonézu smíchanou s hořčicí, uložíme salát, placku masa, na kolečka nakrájené rajče a cibuli. Vrch můžeme potřít kečupem a hamburger uzavřeme. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář