NejRecept.cz Grilování a BBQ Burgery Domácí hamburgery (nejlepší hamburgerové housky)
Domácí hamburgery (nejlepší hamburgerové housky)
Recept Domácí hamburgery (nejlepší hamburgerové housky)
Lacusin Lacusin    ·   1.1.2019

Domácí hamburgery (nejlepší hamburgerové housky)

Úloha byla jasně zadána: "Chtělo by to něco velmi, ale velmi dobrého." Když zazní u nás doma tato věta, přesně vím, co připravit. Je to domácí hamburger se zeleninou. Houska samozřejmě domácí, bez ní by to nešlo. Autor: Lacusin

25 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Bulky:

360 g
hladké mouky
200 ml
vlažného mléka
2 ks
vejce
20 g
droždí
50 ml
oleje
1 lžička
cukru
2 špetky
soli
1 ks
vejce na potření
1 PL
sezam

Maso:

700 g
mletého masa (hovězí, vepřové, krůtí... nebo mix)
dle chuti
sůl
1 PL
koření na mletá masa
50 ml
oleje

Na dokončení:

1 ks
ledový salát
100 g
tatarské omáčky
1 ks
červená cibule
1/2 ks
okurka
1 ks
rajče
10 plátků
tvrdého sýra
dle chuti
chilli koření
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme vejce, olej, mouku a sůl. Vymícháme hladké pružné těsto. (Já těsto zpracovala v pekárně, nejprve dáme tekuté suroviny, pak suché a zapneme program těsto.)
  2. Těsto dáme na hodinu na teplé místo kynout. Poté ho rozdělíme na 10 kousků. Z každého kousku uděláme pravidelnou bulku.
  3. Bulky dáme na plech a necháme ještě půl hodiny kynout. Poté pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem. Dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C, po 5 minutách snížíme teplotu na 160 a dopečeme dozlatova, asi 15-20 min.
  4. Mleté maso promícháme se solí a kořením. Rozdělíme na 10 dílů a z každého uděláme placičku a opečeme ji na troše oleje.
  5. Vychladlé bulky rozkrojíme a naplníme dle vlastní chuti. Já na spodní část dala ledový salát, pak maso, tatarku, cibuli, okurku, rajče, sýr, chilli, přikryla horní částí a upevnila špejlí.
Komentáře k receptu
Rebo 77    ·   25.5.2020   ·   Odpovědět   ·  

Nevím kde se stala chyba,dodržel jsem postup,množství ingrediencí taky,hnětal to robot a vzniklo z toho lepivé těsto,zak že jsem musel po troškách přídávat mouky,dokud to nebylo Ok.Opravdu jen 360 g mouky?Teď to kyne,tak uvidím co z toho bude....

NejLucka NejLucka    ·   27.5.2020   ·   Odpovědět   ·  

Záleží také na kvalitě mouky. Některá mouka saje více tekutiny. :)

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář