NejRecept.cz Část dne Oběd Domácí Hot Dog + houstičky
Domácí Hot Dog + houstičky
Recept Domácí Hot Dog + houstičky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Hotdogy jsou americká klasika, kterou si dopřájí lidé na oběd či večeři. Já když dělávám hotdogy, tak výlučně připravuji domácí pečivo, které je krásně nadýchané a jemné jako pavučinka. Když jsem ho poprvé zkoušela, tak jsem myslela, že je to ztráta času, ale po vyzkoušení jsem konstatovala, že kupovaný rohlík do hotdog je špatný. Dělávám i zkaramelizovanou cibulku dovnitř. Dodá to tomu fantastickou chuť a bez této cibule si hotdog ani neumím představit. Autor: Dulinka

dobrotydulinka dobrotydulinka    ·   6.4.2017

Domácí Hot Dog + houstičky

Hotdogy jsou americká klasika, kterou si dopřájí lidé na oběd či večeři. Já když dělávám hotdogy, tak výlučně připravuji domácí pečivo, které je krásně nadýchané a jemné jako pavučinka. Když jsem ho poprvé zkoušela, tak jsem myslela, že je to ztráta času, ale po vyzkoušení jsem konstatovala, že kupovaný rohlík do hotdog je špatný. Dělávám i zkaramelizovanou cibulku dovnitř. Dodá to tomu fantastickou chuť a bez této cibule si hotdog ani neumím představit. Autor: Dulinka

Suroviny

Těsto:

260 g
hladké mouky
55 g
instantní bramborové kaše (v sypkém stavu)
2 lžičky
soli
50 g
másla
110 ml
vody
80 ml
mléka
1 lžíce
cukru
7 g (1 balíček)
sušeného droždí
1 ks
vajíčko

Na potření:

1 ks
vajíčko

Na náplň:

6 ks
párků
2 ks
červené cibule
1 panák
bílého vína
dle chuti
cukr
kečup
hořčice
Postup receptu
Vytisknout
  1. Troubu si na chvilku předehřejeme, aby nám těsto mělo kde odpočívat. Smíchejte cukr, vodu, mléko a droždí. Dáme na 15 min do teplé (už vypnuté) trouby zaktivovat. Zatímco nám v troubě reaguje "kvásek", tak si v míse smícháme mouku, sůl a kaši.
  2. Do mouky přidáme kousky másla a zapracujeme jako když děláme žmolenku/drobenku. Mouku s máslem mneme mezi prsty. Vajíčko vmícháme do kvásku a přilijeme k mouce s málem. V míse zamícháme suroviny vařečkou a pak přejdeme na propracovávání rukou.
  3. Chvilku to trvá, ale dejte tomu tak 5 min čas a důkladně propracovávejte. Zpracované těsto dáme na odpočívat na hodinu až hodinu a půl.
  4. Vykynuté těsto rozdělíme na 6 kousků. Každý kousek párkrát přejedeme válečkem, abychom měli delší plát těsta.
  5. Tento plát zarolujeme do trubičky a stejně jako když jsme si hrávali s modelínou a váleli hady, tak si chvilku povalíme s ruličkou. Dbejme na to, aby rulička byla všude stejně tlustá a všechny byly stejně dlouhé. Ruličky naskládáme do pekáčku, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 15 minut - půl hodiny kynout.
  6. Houstičky před pečením po vykynutí potřeme rozkvrdlaným vajíčkem a posypeme sezamem. Pečeme na 200°C přibližně 20 - 30 minut. Po 20ti minutách pomažeme ještě zbylým vajíčkem.
  7. Když se pečou houstičky, tak si zkaramelizujeme cibuli. Cibuli si nakrájím na tenoučká kolečka na mém super-cibulokráječi. Cibuli děláme na střední až nízký plamen na másle 15 minut, přidáme lžíci cukru a necháme karamelizovat dalších 10 min. Nakonec můžete přidat malého panáka bílého vína a necháme vyvařit.
  8. Párky ohřejeme nebo ogrilujeme po upečení houstiček. Houstičky máme upečené, cibulku zesklovatělou, párky teplé a teď už jen přidat to, co máme rádi. Houstičky ze spodní strany a bočních stran opečeme na pánvi nebo na grilu. Houstičku rozřízneme, potřeme naši oblíbenou omáčkou, vložíme párek, posypeme cibulkou s můžeme dlabat.

Můj blog: Dobroty dulinka

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář