Hroznový džem, jak ho dělám já ... Pokud jste ho ještě nedělali, určitě vyzkoušejte. Chuťově je fantastický, avšak tento džem není vhodný k plnění koláčů a buchet, protože vytéká. Je to spíše džem na natírání, např. vánočního cukroví, do zákusků nebo chleba .. Nyní je i sezóna, takže šup vše posbírat a zužitkovat. Autor: Janaha
Hroznový džem, jak ho dělám já ... Pokud jste ho ještě nedělali, určitě vyzkoušejte. Chuťově je fantastický, avšak tento džem není vhodný k plnění koláčů a buchet, protože vytéká. Je to spíše džem na natírání, např. vánočního cukroví, do zákusků nebo chleba .. Nyní je i sezóna, takže šup vše posbírat a zužitkovat. Autor: Janaha
*Poznámka: Použila jsem modré voňavé hrozny, které je na foto. Bohužel, nevím jak se jmenuje. Můj ocino tvrdí, že je to takzvaný samorodák, ale já nejsem si jistá. Náš dobrý soused, který nám před více než 20 lety daroval tyto hroznové sazenice již zemřel, takže se ani nemám koho zeptat. Je to pravděpodobně nějaká stará odrůda, kterou stačí na jaře pouze ostříhat a bez jakéhokoliv chemického ošetření (a také bez nějaké další péče), máme každý podzim bohatou úrodu krásného modrého hroznů, které neskutečně intenzivně voní.
Můj blog: Recepty z mojej kuchyni
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě