Domácí jahodová marmeláda

Tak i letos to vypadalo nějak takto. 12 plných sklenic chutné jahodové marmelády z jahod z mé zahrady. Miluji jahody, je to asi oblíbené ovoce celé sezóny. Ještě mohu borůvky, ty bohužel tohoto roku nebudou, posekal mi je manžel, když jsem mu nevytíčila prostor, kam sekačka nesmí. Příští rok budou jiné marmelády.

Přidal:, 6.6.2018
Kategorie: Zavařeniny, Chuťovky
Domácí jahodová marmeláda

Suroviny

1 kgjahod
1 ksželírovacího prostředku
dle chuti1 ks citron

Postup přípravy

  1. Jahody omyjeme a odstraníme stopky.
  2. Poté jahody mírně rozmačkáme, přidáme želírovací prostředek a začneme vařit za občasného míchání (dle návodu).
  3. Když vařením získáme jahodový protlak, (můžeme přidat kůru a šťávu z citronu - podle toho jak máme zralé jahody).
  4. Horkou marmeládu plníme do sklenic, uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí