Domácí jahodová marmeláda

Recept Domácí jahodová marmeláda
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Tak i letos to vypadalo nějak takto. 12 plných sklenic chutné jahodové marmelády z jahod z mé zahrady. Miluji jahody, je to asi oblíbené ovoce celé sezóny. Ještě mohu borůvky, ty bohužel tohoto roku nebudou, posekal mi je manžel, když jsem mu nevytíčila prostor, kam sekačka nesmí. Příští rok budou jiné marmelády.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

SUROVINY

1 kgjahod
1 ksželírovacího prostředku
dle chuti1 ks citron

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Jahody omyjeme a odstraníme stopky.
  2. Poté jahody mírně rozmačkáme, přidáme želírovací prostředek a začneme vařit za občasného míchání (dle návodu).
  3. Když vařením získáme jahodový protlak, (můžeme přidat kůru a šťávu z citronu - podle toho jak máme zralé jahody).
  4. Horkou marmeládu plníme do sklenic, uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit