Domácí jahodový sirup

Recept Domácí jahodový sirup

Přidal: , 22.6.2015

Kategorie: Sirupy, šťávy a likéry, Nápoje, Podle ovoce, Jahody

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Jahodová sezóna je pomalu u konce, ale ještě pár jahod určitě seženete. Připravte si domácí jahodový sirup.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 22.6.2015

Kategorie: Sirupy, šťávy a likéry, Nápoje, Podle ovoce, Jahody

SUROVINY

Budeme potřebovat:

1 kgjahody
4 šálkyvoda
2 šálkykr. cukr

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Jahody omyjeme, očistíme a nakrájíme na malé kousky. Vložíme je do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byly ponořeny a vaříme 20 minut.
  2. Během vaření se vytvoří na povrchu pěna, kterou je třeba odstranit.
  3. Po 20 minutách (jahody již ztratily barvu) přecedíme barevnou vodu do druhého hrnce. Jahody nastláčame, necháme je pouze okapat.
  4. Do barevné vody přidáme cukr a za stálého míchání ho necháme rozpustit. Odstavíme a necháme sirup zcela vychladnout.
  5. Chladný sirup nalijeme do uzavíratelné lahvičky. Skladování sirupu se doporučuje po dobu 2 týdnů v chladničce. Jestli chcete mít sirup hustější, přidejte více cukru. Tím pádem se prodlouží doba vaření o 10 - 15 minut a sirup více zhoustne.

Zdroj: Povar

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit