Přineste chuť léta do svého domova s tímto jednoduchým a lahodným receptem na domácí jahodový sirup. Vyrobený z čerstvých jahod, cukru a kyseliny citrónové. Tento sirup je skvělým doplňkem k limonádám, koktejlům nebo jako topping na palačinky a zmrzlinu. Připravte si zásoby této sladké pochoutky a užijte si chuť jahod po celý rok! Autor: Marcela Sácká
Přineste chuť léta do svého domova s tímto jednoduchým a lahodným receptem na domácí jahodový sirup. Vyrobený z čerstvých jahod, cukru a kyseliny citrónové. Tento sirup je skvělým doplňkem k limonádám, koktejlům nebo jako topping na palačinky a zmrzlinu. Připravte si zásoby této sladké pochoutky a užijte si chuť jahod po celý rok! Autor: Marcela Sácká
Na 1kg jahod přidávám cca 5-7 g kyseliny citrónové. Pokud je ovoce sladké přidám víc a naopak. Samozřejmě také podle chuti. Není potřeba zavařovat, stačí to mít v chladu. Kyselina citronová a cukr jsou dobré konzervanty. Vydrží v chladnu celý rok nebo než ho vypijem.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě