Domácí jitrnice
Domácí jitrnice. Autor: sonizna
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Budeme potřebovat:
250 gvepřový bůček
150 ghouska (starší)
135 mlvepřový vývar
40 gvepřová plíce
20 gvepřová játra
1 lžičkasůl
1 špetkapepř
1 špetkazázvor mletý
1 špetkanové koření
1 lžičkamajoránka
1-2 stroužkyčesnek
- Vepřový bok, plíce a játra uvaříme předem. Nakrájíme nadrobno.
- Housky nakrájíme na kostičky a zalijeme vývarem. Necháme nasáknout, poté vymačkáme a smícháme s masem a vnitřnostmi. Přidáme vývar, koření a česnek. Naplníme do střívek a vaříme 35 minut ve vodě, která má 80 °C.
KOMENTÁŘE K RECEPTU