Domácí karamelová zmrzlina bez vajíčka

Recept Domácí karamelová zmrzlina bez vajíčka

Přidal: , 19.4.2015

Kategorie: Zmrzlina, Dezerty, Chuťovky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Jde léto, proto je třeba naučit se připravit domácí zmrzlinu. Karamelová je hitem tohoto léta. Jakou zmrzlinu máte nejraději vy?

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 19.4.2015

Kategorie: Zmrzlina, Dezerty, Chuťovky

SUROVINY

Budeme potřebovat:

500 mlmléka
250 mlsmetana
2 bal.kondenzované mléko - salko (790 g)
1 lžícevanilkový extrakt

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Salko si dáme vařit do vody - trvá to cca 4 hodiny (dá se koupit už i zkaramelizované, tak můžete ušetřit čas).
  2. Mléko ohřejeme spolu se smetanou v jednom hrnci. Přidáme vychladlé uvařené salko (1 celou plechovku a z druhé pouze 2/3) a vanilku. Dobře promícháme a necháme vychladnout.
  3. Připravíme si nádobu, kterou můžeme vložit do mrazničky a přesuneme tam vychladlou karamelovou hmotu. Vložíme do mrazáku a po hodině vyjmeme, promícháme a vložíme zpět.
  4. Po dvou hodinách znovu zmrzlinu vyjmeme a polijeme ji zbylým salkem. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit