Domácí kečup, který nemá konkurenci

Protože máme zahradu, dělávám už několik let i domácí kečup. Z obchodu jsem ho už pár let nekoupila. Zatímco jsem však přišla na můj oblíbený recept, trvalo to. Za ta léta dochucování jsem přišla na ten můj, se kterým se chci podělit. Neexistuje ten pravý recept, který bude vyhovovat každému, proto je třeba zkoušet. Autor: Ivana

Přidal:, 19.8.2019
Kategorie: Kečup, Rajčata, Zavařeniny
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Domácí kečup, který nemá konkurenci

Suroviny

6 kgrajčata
6 kscibule
6 kspaprika
2 ksčervená řepa
4 ksjablko
2 kschilli (nemusí být)
2-3 PLsůl
5 kshřebíček
350 gkr. cukr
1 ČLpepř
1 lžičkaskořice
200 mlocet
špetkamuškátový ořech

Postup přípravy

  1. Rajčata, cibuli, papriku, cvicklu, jablíčka, chilli nakrájíme na menší kousky, přidáme sůl a hřebíčky a vaříme do úplného rozvaření na mírném ohni.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Pak tyčovým mixérem směs rozmixujeme dohladka, propasírujeme přes velké kovové síto do velkého hrnce s dvojitým dnem a pokračujeme.
  3. Přidáme cukr, pepř, skořici, ocet a muškátový oříšek. Vaříme a ochutnáváme. Pokud je na vás kečup málo sladký, přidáme cukr nebo pokud je příliš sladký přidejte ocet.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Plníme do čistých sklenic a uzavřeme. Sterilizujeme v hrnci při 80 stupních asi 25 minut.