Domácí kečup, který nemá konkurenci

Recept Domácí kečup, který nemá konkurenci

Přidal: , 19.8.2019

Kategorie: Kečup, Rajčata, Zavařeniny

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Protože máme zahradu, dělávám už několik let i domácí kečup. Z obchodu jsem ho už pár let nekoupila. Zatímco jsem však přišla na můj oblíbený recept, trvalo to. Za ta léta dochucování jsem přišla na ten můj, se kterým se chci podělit. Neexistuje ten pravý recept, který bude vyhovovat každému, proto je třeba zkoušet. Autor: Ivana

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 19.8.2019

Kategorie: Kečup, Rajčata, Zavařeniny

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

6 kgrajčata
6 kscibule
6 kspaprika
2 ksčervená řepa
4 ksjablko
2 kschilli (nemusí být)
2-3 PLsůl
5 kshřebíček
350 gkr. cukr
1 ČLpepř
1 lžičkaskořice
200 mlocet
špetkamuškátový ořech

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Rajčata, cibuli, papriku, cvicklu, jablíčka, chilli nakrájíme na menší kousky, přidáme sůl a hřebíčky a vaříme do úplného rozvaření na mírném ohni.
  2. Pak tyčovým mixérem směs rozmixujeme dohladka, propasírujeme přes velké kovové síto do velkého hrnce s dvojitým dnem a pokračujeme.
  3. Přidáme cukr, pepř, skořici, ocet a muškátový oříšek. Vaříme a ochutnáváme. Pokud je na vás kečup málo sladký, přidáme cukr nebo pokud je příliš sladký přidejte ocet.
  4. Plníme do čistých sklenic a uzavřeme. Sterilizujeme v hrnci při 80 stupních asi 25 minut.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit