NejRecept.cz Zavařeniny Rajčata Kečup Domácí kečup, který nemá konkurenci
Domácí kečup, který nemá konkurenci
Recept Domácí kečup, který nemá konkurenci
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Womanbrunette    ·   19.8.2019

Domácí kečup, který nemá konkurenci

Protože máme zahradu, dělávám už několik let i domácí kečup. Z obchodu jsem ho už pár let nekoupila. Zatímco jsem však přišla na můj oblíbený recept, trvalo to. Za ta léta dochucování jsem přišla na ten můj, se kterým se chci podělit. Neexistuje ten pravý recept, který bude vyhovovat každému, proto je třeba zkoušet. Autor: Ivana

55 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
6 kg
rajčata
6 ks
cibule
6 ks
paprika
2 ks
červená řepa
4 ks
jablko
2 ks
chilli (nemusí být)
2-3 PL
sůl
5 ks
hřebíček
350 g
kr. cukr
1 ČL
pepř
1 lžička
skořice
200 ml
ocet
špetka
muškátový ořech
Postup receptu
Vytisknout
  1. Rajčata, cibuli, papriku, cvicklu, jablíčka, chilli nakrájíme na menší kousky, přidáme sůl a hřebíčky a vaříme do úplného rozvaření na mírném ohni.
  2. Pak tyčovým mixérem směs rozmixujeme dohladka, propasírujeme přes velké kovové síto do velkého hrnce s dvojitým dnem a pokračujeme.
  3. Přidáme cukr, pepř, skořici, ocet a muškátový oříšek. Vaříme a ochutnáváme. Pokud je na vás kečup málo sladký, přidáme cukr nebo pokud je příliš sladký přidejte ocet.
  4. Plníme do čistých sklenic a uzavřeme. Sterilizujeme v hrnci při 80 stupních asi 25 minut.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář