Domáci kečup

Přidal: NejLucka, 13.7.2015
Kategorie: Kečup, Rajčata, Zavařeniny, Chuťovky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Nejlepší je připravit si domácí výrobky, jako je kečup nebo jiné pochoutky. Bez zbytečných konzervantů a jiných zdraví škodlivých látek.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 13.7.2015
Kategorie: Kečup, Rajčata, Zavařeniny, Chuťovky
SUROVINY
Budeme potřebovat:
350 grajčata
4 lžíceolivový olej
1/3 lžičkysůl
1/4 lžičkykr. cukr
3 stroužkyčesnek
1/2 lžičkyocet
pepř podle chuti
- Rajčata omyjeme a jemně je ostrým nožem nařízneme. Zalijeme je vroucí vodou a pak je z vody vyjmeme. Nožem stáhneme lupku a nakrájíme je na drobno.
- Vložíme do hrnce, kde jsme si rozpálili olivový olej. Když se rajčata rozvaří, přecedíme je přes jemné síto, abychom se zbavili jadérek. Pokud jsou rajčata velmi vodnaté, znovu je vložíme do hrnce a ještě chvíli povaříme, aby se hmota zredukovala.
- Přidáme cukr, sůl, pepř, ocet a prolisovaný česnek. Důkladně promícháme a navrstvíme do sklenic. Důkladně uzavřeme a necháme vychladnout.
- Do domácího kečupu můžete ještě přidat smaženou cibulku nebo mrkev. Kečup bude mít lahodnější chuť.
Zdroj: Vk
KOMENTÁŘE K RECEPTU