NejRecept.cz Zavařeniny Rajčata Kečup Domáci kečup
Domáci kečup
Recept Domáci kečup
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   13.7.2015

Domáci kečup

Nejlepší je připravit si domácí výrobky, jako je kečup nebo jiné pochoutky. Bez zbytečných konzervantů a jiných zdraví škodlivých látek.

Suroviny

Budeme potřebovat:

350 g
rajčata
4 lžíce
olivový olej
1/3 lžičky
sůl
1/4 lžičky
kr. cukr
3 stroužky
česnek
1/2 lžičky
ocet
pepř podle chuti
Postup receptu
Vytisknout
  1. Rajčata omyjeme a jemně je ostrým nožem nařízneme. Zalijeme je vroucí vodou a pak je z vody vyjmeme. Nožem stáhneme lupku a nakrájíme je na drobno.
  2. Vložíme do hrnce, kde jsme si rozpálili olivový olej. Když se rajčata rozvaří, přecedíme je přes jemné síto, abychom se zbavili jadérek. Pokud jsou rajčata velmi vodnaté, znovu je vložíme do hrnce a ještě chvíli povaříme, aby se hmota zredukovala.
  3. Přidáme cukr, sůl, pepř, ocet a prolisovaný česnek. Důkladně promícháme a navrstvíme do sklenic. Důkladně uzavřeme a necháme vychladnout.
  4. Do domácího kečupu můžete ještě přidat smaženou cibulku nebo mrkev. Kečup bude mít lahodnější chuť.

Zdroj: Vk

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář