Domácí knedlíky

Máte doma starší housky a nevíte co s nimi? Připravte si vynikající přílohu k masu s omáčkou. Suroviny máte určitě doma, tak nahraďte klasickou přílohu - brambory nebo rýži právě knedlíčky. Autor: Lacusin

Přidal:, 18.8.2015
Kategorie: Knedlíky, Houskové a Karlovarské, Oběd, Přílohy
Recept Domácí knedlíky

Suroviny

Budeme potřebovat:
6 ksstarší housky
250 mlmléko
2 lžícenakrájená petrželka
1 kscibule
5 ksvejce
máslo
sůl, pepř

Postup přípravy

  1. Housky nakrájíme na malé kostičky a přidáme je do ohřátého mléka.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Cibuli nakrájíme na drobno a na rozpálené pánvi na másle krátce osmahneme. Přidáme na jemno nasekanou petrželkou a promícháme. Máslo s petrželkou přidáme k houskam a promícháme.
  3. Přidáme vajíčka, špetku soli, černého koření a rukou hmotu promícháme.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Připravené těsto necháme 20 minut odstát a poté vytvarujeme menší kuličky, které vaříme v horké osolené vodě. Vaříme cca 20 minut.
  5. Pokud chcete knedlíky trochu tvrdší, dobu vaření třeba zkrátit - to už každý podle vlastní chuti.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky