Máte doma starší housky a nevíte co s nimi? Připravte si vynikající přílohu k masu s omáčkou. Suroviny máte určitě doma, tak nahraďte klasickou přílohu - brambory nebo rýži právě knedlíčky. Autor: Lacusin
Suroviny
Budeme potřebovat:6 ksstarší housky
250 mlmléko
2 lžícenakrájená petrželka
1 kscibule
5 ksvejce
máslo
sůl, pepř
Postup přípravy
- Housky nakrájíme na malé kostičky a přidáme je do ohřátého mléka.
- Cibuli nakrájíme na drobno a na rozpálené pánvi na másle krátce osmahneme. Přidáme na jemno nasekanou petrželkou a promícháme. Máslo s petrželkou přidáme k houskam a promícháme.
- Přidáme vajíčka, špetku soli, černého koření a rukou hmotu promícháme.
- Připravené těsto necháme 20 minut odstát a poté vytvarujeme menší kuličky, které vaříme v horké osolené vodě. Vaříme cca 20 minut.
- Pokud chcete knedlíky trochu tvrdší, dobu vaření třeba zkrátit - to už každý podle vlastní chuti.