NejRecept.cz Sladká jídla Koblihy Domácí koblihy s tvarohovým překvapením
Domácí koblihy s tvarohovým překvapením
Recept Domácí koblihy s tvarohovým překvapením
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Mineralka

Koblihy jsou velmi oblíbené. Povidlové, nutellové, čokoládové, či makové. Ale nejlepší jsou tvarohové, alespoň u nás doma zmizí nejrychleji. Autor: Mineralka

Mineralka Mineralka    ·   27.4.2016

Domácí koblihy s tvarohovým překvapením

Koblihy jsou velmi oblíbené. Povidlové, nutellové, čokoládové, či makové. Ale nejlepší jsou tvarohové, alespoň u nás doma zmizí nejrychleji. Autor: Mineralka

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

4 ks
žloutky
špetka
sůl
30 g
kr. cukr
1/4 l
mléka
1 lžíce
rum
1/2 ks
citron - šťáva
5 lžic
olej
20 g
droždí
600 g
hladká mouka

Náplň:

200 g
tvaroh
250 ml
smetana ke šlehání
4 lžíce
kr. cukr
1 bal.
vanilkový cukr
1/2 lžíce
citronová šťáva

Dále budeme potřebovat:

olej na smažení
moučkový cukr na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mléko, rum, sůl, citronovou šťávu, droždí, olej a vše mixérem (hnetící háky) dobře promícháme. Necháme na teplém místě kynout 20 minut. Pak postupně přidáváme mouku a zpracujeme hladké těsto, které se nelepí na stěnu misky.
  2. Těsto ihned na pomoučeném vále rozválíme na plát silný cca 1 cm a pomocí poháru vykrájíme kolečka. Zakryjeme je utěrkou a necháme kynout 20 minut.
  3. V hluboké pánvi rozpálíme olej a koblihy smažíme z obou stran dozlatova. Po vysmažení je ukládáme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného oleje.
  4. Tvaroh utřeme s cukrem, přidáme vyšlehanou šlehačku s vanilkovým cukrem a citronovou šťávou a vařečkou zlehka promícháme.
  5. Koblížky naplníme stříkačkou, nebo je můžete překrojit na polovinu a cukrářským sáčkem nastříkat tvarohovou nádivku.
  6. Před podáváním vrch posypeme moučkovým cukrem.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář