Domácí kokosový tříbarevný kmen

Ve většině domácnosti je kokosový kmen tradice, která nesmí chybět na svátečním stole. Autor: Petra

Přidal:, 21.11.2015
Kategorie: Sváteční pečení, Dezerty, Vánoční cukroví, Vánoce, Nepečené dezerty
Čas přípravy:
Recept Domácí kokosový tříbarevný kmen

Suroviny

Budeme potřebovat:
600 gkokos
200 gmoučkový cukr
250 gsušené mléko
300 mlhorké mléko
Dále budeme potřebovat:
1 lžícekakao
2 lžícerum
červené potravinářské barvivo

Postup přípravy

  1. Kokos, moučkový cukr a sušené mléko dobře promícháme v misce a tuto sypkou směs nasypeme do horkého mléka.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Mícháním získáme homogenní hmotu, kterou rozdělíme na 3 stejné části. Jednu část necháme bílou, do druhé přidáme kakao a rum a do třetí přidáme několik kapek červeného potravinářského barviva.
  3. Z těchto barevných kuliček vytvarujeme tenké válečky, které přiložíme k sobě a pomocí alobalu je stlačíme k sobě.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Zabalíme do alobalu nebo potravinářské fólie a odložíme do chladničky pořádně ztuhnout. Pak krájíme cca 0,5 cm kousky.