Domácí kokosový tříbarevný kmen

Ve většině domácnosti je kokosový kmen tradice, která nesmí chybět na svátečním stole. Autor: Petra

Přidal:, 21.11.2015
Kategorie: Vánoční cukroví, Nepečené dezerty, Vánoce, Dezerty, Sváteční pečení
Čas přípravy:
Recept Domácí kokosový tříbarevný kmen

Suroviny

Budeme potřebovat:
600 gkokos
200 gmoučkový cukr
250 gsušené mléko
300 mlhorké mléko
Dále budeme potřebovat:
1 lžícekakao
2 lžícerum
červené potravinářské barvivo

Postup přípravy

  1. Kokos, moučkový cukr a sušené mléko dobře promícháme v misce a tuto sypkou směs nasypeme do horkého mléka.Tip: Sbírka 25 nejlepších receptů na zákusky, které nesmí chybět na svátečním velikonočním stole
  2. Mícháním získáme homogenní hmotu, kterou rozdělíme na 3 stejné části. Jednu část necháme bílou, do druhé přidáme kakao a rum a do třetí přidáme několik kapek červeného potravinářského barviva.
  3. Z těchto barevných kuliček vytvarujeme tenké válečky, které přiložíme k sobě a pomocí alobalu je stlačíme k sobě.Tip: Velikonoční tlačenka se salámem a zeleninou
  4. Zabalíme do alobalu nebo potravinářské fólie a odložíme do chladničky pořádně ztuhnout. Pak krájíme cca 0,5 cm kousky.