NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Domácí křehké trubičky s italským sněhem
Domácí křehké trubičky s italským sněhem
Recept Domácí křehké trubičky s italským sněhem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   15.11.2017

Domácí křehké trubičky s italským sněhem

Žádné listové těsto, ale domácí křehké těsto z rostlinného tuku a zakysané smetany. S těstem se pracuje luxusně. Dávno jsem nedržela v ruce tak vláčné, jemné těsto, které se při práci vůbec neláme a neodpadává z kovových trubiček, které jsem si pořídila jen pro tyto kremrole. Sníh ušlehaný s cukrovým rozvarem a když celé trubičky postoje v chladničce jeden den, tak je to doslova nebíčko v tlamičce. Autor: Triniti

Suroviny

Na těsto budete potřebovat:

380 g
hladké mouky + na podsypávání
250 g
rostlinného tuku Hera
200 g
zakysané smetany
1 ks
vejce na potření
tuk na pomazání trubiček

Italský sníh:

150 g
bílků (cca 5 ks) - pokojové teploty
120 g
cukru krupice/krystal
240 g
cukru krupice/krystal + voda na zalití
Postup receptu
Vytisknout
  1. Z mouky, tuku a zakysané smetany vypracujte hladké těsto. Zabalte do folie a dejte na několik hodin do lednice.
  2. Trubičky si namažeme tukem a začneme s "navlíkáním" těsta, které jsem rádýlkem nakrájeli na asi 2 mm silný pruhy.
  3. Všechny kremrole pomažte rozšlehaným vajíčkem a dejte péct do vyhřáté trouby. Pečte 12 - 15 minut v závislosti na velikosti kremrolí, až jsou krásně zlaté. Nechte chvilku vychladnout, pak opatrně stáhněte kremrole z trubiček, pozor jsou křehké.
  4. Bílky ušlehejte se 120 g cukru na pevný sníh. Na sporáku svařte 240 g cukru s vodou (vody jen na ponoření cukru) na teplotu 115 -120 °C. Rozvar nemíchejte, jen naklánějte kastrůlek. Rozvar pomalu přiléváme do vyšlehaných bílků a stále šleháme, dokud nedostaneme krásně lesklý krém. Před plněním dejte sníh ještě na chvilku do lednice, lépe se s ním pak pracuje.
  5. Sníh dejte do sáčku s hladkou trubičkou a plňte kremrole z obou stran, aby byl sníh pěkně po celé délce. Naplněné kremrole dejte do lednice rozležet. Před servírováním pocukrujte.
Komentáře k receptu
Smerfka    ·   6.12.2020   ·   Odpovědět   ·  

Dobry den , super recept, trubicky se povedly , jsou vynikajici!! Jen se po nich zaprasilo, nasledujici den jsem pekla znovu , je to ted jedna z nasich nejoblibenejsich cukrovinek, delala jsem trubicky malicke a do snehu jsem pridala vanilkovy cukr. Muzu rict, ze jsem mela celkem obavy, protoze je u receptu 6, ktere recept nedoporucovaly, coz mi prijde divne, ze ani jedna z negativnich hodnoticich nenapsala koment, co bylo spatne. Jen je dobre testo nechat ulezet do druheho dne , lepe se s nim pracuje , protoze kdyz jsem je delala druhy den , tak se mi nechtelo cekat do druheho dne a testo se mi lepilo na podlozku , ale presto to nebyl problem, pasky jsem odlepovala spachtli.

NejLucka NejLucka    ·   15.12.2020   ·   Odpovědět   ·  

díky :)

aeiou123    ·   8.11.2020   ·   Odpovědět   ·  

Dobrý den, nechápu v postupu ten bod č. 4. Co mám dělat s tím rozvarem (cukr + voda)??

NejLucka NejLucka    ·   9.11.2020   ·   Odpovědět   ·  

Rozvar pomalu přiléváme do vyšlehaných bílků a stále šleháme, dokud nedostaneme krásně lesklý krém.

RoRi    ·   8.11.2020   ·   Odpovědět   ·  

Dobrý deň, chcem sa opýtať, načo je ten cukor s vodou(240 gr. a voda na zaliate), čo sa varí bez miešania. Nenašla som použitie v recepte. Ďakujem

NejLucka NejLucka    ·   9.11.2020   ·   Odpovědět   ·  

Rozvar pomalu přiléváme do vyšlehaných bílků a stále šleháme, dokud nedostaneme krásně lesklý krém.

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář