Domácí křehké trubičky s italským sněhem

Recept Domácí křehké trubičky s italským sněhem
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Žádné listové těsto, ale domácí křehké těsto z rostlinného tuku a zakysané smetany. S těstem se pracuje luxusně. Dávno jsem nedržela v ruce tak vláčné, jemné těsto, které se při práci vůbec neláme a neodpadává z kovových trubiček, které jsem si pořídila jen pro tyto kremrole. Sníh ušlehaný s cukrovým rozvarem a když celé trubičky postoje v chladničce jeden den, tak je to doslova nebíčko v tlamičce. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

SUROVINY

Na těsto budete potřebovat:

380 ghladké mouky + na podsypávání
250 grostlinného tuku Hera
200 gzakysané smetany
1 ksvejce na potření
tuk na pomazání trubiček

Italský sníh:

150 gbílků (cca 5 ks) - pokojové teploty
120 gcukru krupice/krystal
240 gcukru krupice/krystal + voda na zalití

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Z mouky, tuku a zakysané smetany vypracujte hladké těsto. Zabalte do folie a dejte na několik hodin do lednice.
  2. Trubičky si namažeme tukem a začneme s "navlíkáním" těsta, které jsem rádýlkem nakrájeli na asi 2 mm silný pruhy.
  3. Všechny kremrole pomažte rozšlehaným vajíčkem a dejte péct do vyhřáté trouby. Pečte 12 - 15 minut v závislosti na velikosti kremrolí, až jsou krásně zlaté. Nechte chvilku vychladnout, pak opatrně stáhněte kremrole z trubiček, pozor jsou křehké.
  4. Bílky ušlehejte se 120 g cukru na pevný sníh. Na sporáku svařte 240 g cukru s vodou (vody jen na ponoření cukru) na teplotu 115 -120 °C. Rozvar nemíchejte, jen naklánějte kastrůlek. Rozvar pomalu přiléváme do vyšlehaných bílků a stále šleháme, dokud nedostaneme krásně lesklý krém. Před plněním dejte sníh ještě na chvilku do lednice, lépe se s ním pak pracuje.
  5. Sníh dejte do sáčku s hladkou trubičkou a plňte kremrole z obou stran, aby byl sníh pěkně po celé délce. Naplněné kremrole dejte do lednice rozležet. Před servírováním pocukrujte.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU

Dobry den , super recept, trubicky se povedly , jsou vynikajici!! Jen se po nich zaprasilo, nasledujici den jsem pekla znovu , je to ted jedna z nasich nejoblibenejsich cukrovinek, delala jsem trubicky malicke a do snehu jsem pridala vanilkovy cukr. Muzu rict, ze jsem mela celkem obavy, protoze je u receptu 6, ktere recept nedoporucovaly, coz mi prijde divne, ze ani jedna z negativnich hodnoticich nenapsala koment, co bylo spatne. Jen je dobre testo nechat ulezet do druheho dne , lepe se s nim pracuje , protoze kdyz jsem je delala druhy den , tak se mi nechtelo cekat do druheho dne a testo se mi lepilo na podlozku , ale presto to nebyl problem, pasky jsem odlepovala spachtli.

15.12.2020, NejLucka (administrátor) odpovědět00

díky :)

Dobrý den, nechápu v postupu ten bod č. 4. Co mám dělat s tím rozvarem (cukr + voda)??

9.11.2020, NejLucka (administrátor) odpovědět00

Rozvar pomalu přiléváme do vyšlehaných bílků a stále šleháme, dokud nedostaneme krásně lesklý krém.

8.11.2020, RoRi odpovědět10

Dobrý deň, chcem sa opýtať, načo je ten cukor s vodou(240 gr. a voda na zaliate), čo sa varí bez miešania. Nenašla som použitie v recepte. Ďakujem

9.11.2020, NejLucka (administrátor) odpovědět00

Rozvar pomalu přiléváme do vyšlehaných bílků a stále šleháme, dokud nedostaneme krásně lesklý krém.

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit