Domácí křehoučké rohlíky posypané kmínem
Z uvedené dávky surovin připravíte 30 ks rohlíků, samozřejmě závisí to na velikosti jednoho rohlíku. Jsou jemné, nadýchané a měkoučké. Pokud se pustíte do pečení tak jako já, určitě neolitujete. Ta vůně při pečení domácího pečiva je neskutečná. Já stále když peču nějaké pečivo, voní to až na konci ulice. Na snídani ještě teplé rohlíky jsou top :) Autor: Triniti
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Budeme potřebovat:
1 kghladká mouka
600 mlmléko
200 mlolej
2 kostkyčerstvé droždí
špetkasůl
špetkacukr
žloutek na potření
kmín na posypání
- V 100 ml mléka necháme rozpustit kr. cukr, přidáme droždí a necháme vzejít kvásek.
- Mouku, olej, špetku soli smícháme v misce, přidáme kvásek a zbylé mléko a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
Omlouvám se, ale horší "rohlíky" jsem ještě nejedla :/ chutnají jako nedochucená buchta, a ještě jich je takové množství ježiš 🙈 zkoušela jsem jich nechat pár do druhého dne, jakože odležet, no byly bohužel ještě horší, než ten první den :') pardon..