NejRecept.cz Pečivo Housky a bulky Domácí křupavé housky
Domácí křupavé housky
Recept Domácí křupavé housky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Lenka

Znáte tu vůni při pečení domácího pečiva? Pokud ne, tak vám doporučuji připravit alespoň jednou domácí housky. Po vyzkoušení uvidíte, že pečivo z obchodu už nepřekoná to domácí. Autor: Lenka

NejLucka NejLucka    ·   31.10.2016

Domácí křupavé housky

Znáte tu vůni při pečení domácího pečiva? Pokud ne, tak vám doporučuji připravit alespoň jednou domácí housky. Po vyzkoušení uvidíte, že pečivo z obchodu už nepřekoná to domácí. Autor: Lenka

Suroviny
500 g
hladká mouka
130 ml
rostlinný olej
1 lžička
kr. cukr
12 g
sůl
1 kostka
čerstvé droždí
300 ml
mléka
semínka na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Trochu mléka odebereme, ohřejeme, přidáme kr. cukr a kostku čerstvého droždí. Necháme vzejít kvásek.
  2. Do druhé misky prosejeme mouku, přidáme kvásek, olej, sůl a zbylé mléko a zpracujeme hladké těsto, které vložíme do misky, kterou jsme potřeli olejem.
  3. Necháme na teplém místě kynout jednu hodinu. Po půl hodině kynutí těsto dva krát přeložíme - klasicky ho jen přehneme z jedné strany na druhou.
  4. Z vykynutého těsta vytvarujeme tvary jaké chceme, poklademe na plech, který jsme vymazali olejem nebo vystlali pečícím papírem. Rozprašovačem na vodu pečivo postříkáme, posypeme semínky a necháme 10 minut kynout.
  5. Pečeme na 220 stupňů cca 14 minut, ale sledujte podle vlastní trouby.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář