Domácí křupavé housky

Přidal: NejLucka, 31.10.2016
Kategorie: Housky a bulky, Pečivo
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Znáte tu vůni při pečení domácího pečiva? Pokud ne, tak vám doporučuji připravit alespoň jednou domácí housky. Po vyzkoušení uvidíte, že pečivo z obchodu už nepřekoná to domácí. Autor: Lenka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 31.10.2016
Kategorie: Housky a bulky, Pečivo
SUROVINY
500 ghladká mouka
130 mlrostlinný olej
1 lžičkakr. cukr
12 gsůl
1 kostkačerstvé droždí
300 mlmléka
semínka na posypání
- Trochu mléka odebereme, ohřejeme, přidáme kr. cukr a kostku čerstvého droždí. Necháme vzejít kvásek.
- Do druhé misky prosejeme mouku, přidáme kvásek, olej, sůl a zbylé mléko a zpracujeme hladké těsto, které vložíme do misky, kterou jsme potřeli olejem.
- Necháme na teplém místě kynout jednu hodinu. Po půl hodině kynutí těsto dva krát přeložíme - klasicky ho jen přehneme z jedné strany na druhou.
- Z vykynutého těsta vytvarujeme tvary jaké chceme, poklademe na plech, který jsme vymazali olejem nebo vystlali pečícím papírem. Rozprašovačem na vodu pečivo postříkáme, posypeme semínky a necháme 10 minut kynout.
- Pečeme na 220 stupňů cca 14 minut, ale sledujte podle vlastní trouby.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Házi ropogós fonott kifli.
KOMENTÁŘE K RECEPTU