Domácí křupavé housky

Recept Domácí křupavé housky

Přidal: , 31.10.2016

Kategorie: Housky a bulky, Pečivo

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Znáte tu vůni při pečení domácího pečiva? Pokud ne, tak vám doporučuji připravit alespoň jednou domácí housky. Po vyzkoušení uvidíte, že pečivo z obchodu už nepřekoná to domácí. Autor: Lenka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 31.10.2016

Kategorie: Housky a bulky, Pečivo

SUROVINY

500 ghladká mouka
130 mlrostlinný olej
1 lžičkakr. cukr
12 gsůl
1 kostkačerstvé droždí
300 mlmléka
semínka na posypání

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Trochu mléka odebereme, ohřejeme, přidáme kr. cukr a kostku čerstvého droždí. Necháme vzejít kvásek.
  2. Do druhé misky prosejeme mouku, přidáme kvásek, olej, sůl a zbylé mléko a zpracujeme hladké těsto, které vložíme do misky, kterou jsme potřeli olejem.
  3. Necháme na teplém místě kynout jednu hodinu. Po půl hodině kynutí těsto dva krát přeložíme - klasicky ho jen přehneme z jedné strany na druhou.
  4. Z vykynutého těsta vytvarujeme tvary jaké chceme, poklademe na plech, který jsme vymazali olejem nebo vystlali pečícím papírem. Rozprašovačem na vodu pečivo postříkáme, posypeme semínky a necháme 10 minut kynout.
  5. Pečeme na 220 stupňů cca 14 minut, ale sledujte podle vlastní trouby.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit