Domácí křupavé rohlíčky

Dnes se u nás pečou domácí rohlíky, ani si neumíte představit jak to tady voní. Domácí pečivo nemá konkurenci, je vynikající, jemné a pro mě podstatné je také to, že s tímto kynutým těstem se výborně pracuje. Autor: Triniti

Přidal:, 14.4.2016
Kategorie: Pečivo
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Domácí křupavé rohlíčky

Suroviny

600 ghladká mouka
40 gčerstvé droždí
špetkakr. cukr
špetkasůl
500 mlvlažné mléko
200 mlolej
žloutek na potření
hrubá sůl na posypání
olej na pomaštěným rukou

Postup přípravy

  1. Trochu mléka nalijeme do hrnku, přidáme špetku cukru a čerstvé droždí. Necháme vzejít kvásek.Tip: Vajíčková tlačenka - krok za krokem
  2. Ve velké misce smícháme prosátou mouku, přidáme zbylé mléko, sůl, 200 ml oleje a kvásek. Zpracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 21 menších kuliček a ty necháme na teplém místě kynout.
  3. Ruce lehce potřeme olejem a každý kousek zpracujeme a rozválíme na tenký plát, který srolujeme do tvaru rohlíku.Tip: 33 receptů na slané a sladké rolády, které si můžete připravit na Vánoce nebo Velikonoce
  4. Rohlíky ukládáme na papírem vyložený plech, necháme kynout 10 minut a potřeme vrch žloutkem. Posypeme hrubou solí nebo semínky podle vlastní chuti a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 200 stupňů do zlata, asi 12 min.