Domácí křupavé rohlíčky
Dnes se u nás pečou domácí rohlíky, ani si neumíte představit jak to tady voní. Domácí pečivo nemá konkurenci, je vynikající, jemné a pro mě podstatné je také to, že s tímto kynutým těstem se výborně pracuje. Autor: Triniti
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
600 ghladká mouka
40 gčerstvé droždí
špetkakr. cukr
špetkasůl
500 mlvlažné mléko
200 mlolej
žloutek na potření
hrubá sůl na posypání
olej na pomaštěným rukou
- Trochu mléka nalijeme do hrnku, přidáme špetku cukru a čerstvé droždí. Necháme vzejít kvásek.
- Ve velké misce smícháme prosátou mouku, přidáme zbylé mléko, sůl, 200 ml oleje a kvásek. Zpracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 21 menších kuliček a ty necháme na teplém místě kynout.
KOMENTÁŘE K RECEPTU