NejRecept.cz Pečivo Chléb Domácí křupavý chléb z podmáslí
Domácí křupavý chléb z podmáslí
Recept Domácí křupavý chléb z podmáslí
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Ivana Reisingerová

Jeden z nejlepších domácích chlebů, jaké jsem kdy pekla. Kombinace křupavé kůrky a vláčného střídky je dokonalá. Podmáslový chléb je výborný k snídani, svačině i večeři. Klidně ho můžete podávat i k hustým polévkám nebo omáčkám. Autor: Ivana Reisingerová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   27.5.2025

Domácí křupavý chléb z podmáslí

Jeden z nejlepších domácích chlebů, jaké jsem kdy pekla. Kombinace křupavé kůrky a vláčného střídky je dokonalá. Podmáslový chléb je výborný k snídani, svačině i večeři. Klidně ho můžete podávat i k hustým polévkám nebo omáčkám. Autor: Ivana Reisingerová

20 min
Čas přípravy
50 min
Čas vaření
Suroviny
300 g
hladká mouka
200 g
žitná mouka
420 ml
podmáslí
20 g
sůl
20 g
droždí
5 g
kmín
1 lžička
krystalový cukr
1 lžička
ocet
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
50 min
Čas vaření

Máte chuť na domácí chléb? Vyzkoušejte tento recept z podmáslí, který je vláčný, nadýchaný a příjemně křupavý. Budete na něj potřebovat jen pár základních surovin, které stačí smíchat a následně z nich vytvarovat bochník.

  1. Jednotlivé suroviny dáme do mísy a vypracujeme pevné těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout.
  2. Z vykynutého těsta vytvarujeme bochník, který necháme kynout ještě další hodinu.
  3. Takto připravené těsto potřeme vodou a dáme do trouby vyhřáté na 250 °C a pečeme 5 minut.
  4. Poté teplotu snížíme na 180 °C a pečeme 45 minut.

Hotový chléb necháme vychladnout a následně můžeme podávat. Výborně chutná s máslem, šunkou, sýrem a čerstvou zeleninou. Případně ho natřete domácí marmeládou. Výborná je například meruňková, která má sladkokyselou chuť.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář