NejRecept.cz Zavařeniny Lečo Domácí lečo - zásoby na zimu
Domácí lečo - zásoby na zimu
Recept Domácí lečo - zásoby na zimu
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Tak dnes jsme měli zase zavařovací den. Každý den říkám, že to je už poslední, ale vždy ještě něco dozraje a škoda to nechat jen tak. V zimě bude všechno dobré. Měla jsem i pomocníky, takže to šlo rychleji. Nakrájeli, smíchali a já jsem pokračovala v práci dále. Šlo to rychle a tak jsem měla ještě odpoledne čas na to, abych jim za odměnu upekla něco sladkého :) Autor: Milka

Emília Raganová    ·   15.8.2018

Domácí lečo - zásoby na zimu

Tak dnes jsme měli zase zavařovací den. Každý den říkám, že to je už poslední, ale vždy ještě něco dozraje a škoda to nechat jen tak. V zimě bude všechno dobré. Měla jsem i pomocníky, takže to šlo rychleji. Nakrájeli, smíchali a já jsem pokračovala v práci dále. Šlo to rychle a tak jsem měla ještě odpoledne čas na to, abych jim za odměnu upekla něco sladkého :) Autor: Milka

40 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Suroviny
5 kg
papriky
5 kg
rajčat
3 kg
cibule
4 PL
soli
3 dkg
červené papriky sladké
3 dl
olej
20 dkg
krystalového cukru
Postup receptu
Vytisknout
40 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
  1. Cibuli orestujeme na oleji, přidáme papriku nakrájenou na proužky, osolíme a dusíme asi 20 minut.
  2. Rajčata zalijeme vařící vodu a stáhneme z nich slupku. Pak je nakrájíme na malé kousky a přidáme k paprice. Pokud jsou již uvařené polovinu tak si z nich odebereme asi 2 dl šťávy a rozmícháme s červenou sladkou paprikou a vlijeme do hrnce.
  3. Přidáme cukr a ještě vaříme asi 15 minut, poté hrnec stáhneme z plamene a lečo plníme do lahví. Naplněné láhve zavíčkujeme a dáme sterilizovat na 5-10 minut, obrátíme dnem vzhůru na papírové utěrky, abychom viděli, zda některá neteče.
  4. Po pěti minutách otočíme zpět, přikryjeme a necháme vychladnout. Nakonec jim dáme nové šatičky a uložíme je do spíže.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář