NejRecept.cz Pečivo Domácí loupáky
Domácí loupáky
Recept Domácí loupáky
Haanka    ·   8.11.2016

Domácí loupáky

Venku ošklivo, tak jsem pekla domácí loupáky. Jsou nadýchané a mooooc dobre :-) Pekla jsem i z másla i ze sádla, ale tyto nám doma chutnají nejvíc. Autor: Haanka

Sdílet na Facebooku
Suroviny
250 g
hl. mouky
250 g
pol. mouky
150 g
cukru
1 bal.
vanilkovy cukr
100 ml
oleje
1 ks
vejce
1/2 kostky
droždí
250 ml
mléka
citr. kůra
špetka soli
Postup receptu
Vytisknout
  1. Z droždí připravit kvásek a pak zadělat těsto.
  2. 1 a 1/2 h jsem nechala kynout.
  3. Navážila jsem si kousky po 90ti g, zamotala rohlíky a nechala ještě asi 45 minut kynout.
  4. Natřela vajíckem, posypala mákem a pekla jsem na 200 v HV do zlatova.

Můj blog s Reny: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář