NejRecept.cz 15 minutovky Domácí majonéza
Domácí majonéza
Recept Domácí majonéza
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

A tady je snadný návod na výrobu domácí majonézy, potažmo domácí tatarské omáčky. Autor: Danka

Danula Vašíčková    ·   26.12.2018

Domácí majonéza

A tady je snadný návod na výrobu domácí majonézy, potažmo domácí tatarské omáčky. Autor: Danka

15 min
Čas přípravy
Suroviny
220 ml
oleje (já použila slunečnicový)
1 ks
celé vejce
1 lžíce
plnotučné hořčice
1 lžička
krystalu
1 lžička
octa
1/2 lžičky
soli
špetka
mletého černého pepře
Postup receptu
Vytisknout
15 min
Čas přípravy
  1. Všechny suroviny dáme do hodně úzké nádoby (ideálně originál od ručního el. šlehače, je nutné, aby se tam hlava šlehače v průměru vešla tzv. jen taktak), ponoříme šlehač až na dno, zapneme na nejvyšší otáčky a pomaloučku vysouváme. Žádné zběsilé šlehání sem a tam.
  2. Opravdu hustá majonéza se tvoří přímo před očima a je hotová během okamžiku.
  3. Pokud si z ní chceme udělat domácí tatarku, jednoduše poté přidáme najemno nakrájené sterilované okurky a cibulku, případně dochutíme dle fantazie.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář