NejRecept.cz 15 minutovky Domácí majonéza
Domácí majonéza
Recept Domácí majonéza
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Danula Vašíčková    ·   26.12.2018

Domácí majonéza

A tady je snadný návod na výrobu domácí majonézy, potažmo domácí tatarské omáčky. Autor: Danka

15 min
Čas přípravy
Suroviny
220 ml
oleje (já použila slunečnicový)
1 ks
celé vejce
1 lžíce
plnotučné hořčice
1 lžička
krystalu
1 lžička
octa
1/2 lžičky
soli
špetka
mletého černého pepře
Postup receptu
Vytisknout
  1. Všechny suroviny dáme do hodně úzké nádoby (ideálně originál od ručního el. šlehače, je nutné, aby se tam hlava šlehače v průměru vešla tzv. jen taktak), ponoříme šlehač až na dno, zapneme na nejvyšší otáčky a pomaloučku vysouváme. Žádné zběsilé šlehání sem a tam.
  2. Opravdu hustá majonéza se tvoří přímo před očima a je hotová během okamžiku.
  3. Pokud si z ní chceme udělat domácí tatarku, jednoduše poté přidáme najemno nakrájené sterilované okurky a cibulku, případně dochutíme dle fantazie.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář