Na Vánoce nesmí chybět na stole bramborový salát s majonézou. Vyrobte si doma i majonézu a nekupujte ji z obchodu. Víte přece, že domácí je domácí :)
Na Vánoce nesmí chybět na stole bramborový salát s majonézou. Vyrobte si doma i majonézu a nekupujte ji z obchodu. Víte přece, že domácí je domácí :)
Klasická domácí majonéza potrápí vaši vytrvalost v míchání. Čím déle mícháte, tím je majonéza nadýchanější a lahodnější. Klasickou majonézu připravíte následovně:
Hořčičná semínka rozmixujeme úplně na prášek (dá se zakoupit již přímo v obchodě), přidáme sůl, citrónovou šťávu a žloutek.
Vymícháme metličkou do hladka a postupně tenkým proudem přiléváme rostlinný olej. Do důkladně vymícháné hmoty, můžete přidat libovolné suroviny a ochutit si ji podle svých představ.
Pár tipů na ochucenú majonézu naleznete zde:
Česneková majonéza s bazalkou
Hrst bazalkových lístků a dva stroužky česneku přidejte k majonéze a rozmixujte v mixéru.
Majonéza s kari kořením
Do majonézy přidejte lžičku kari koření a lžičku chilli omáčky. Můžete přidat mletý černý pepř.
Citronová majonéza s kaparami
Do majonézy přidejte kůru a šťávu z jednoho citronu a 2 lžíce kapar. Rozmixujte v mixéru.
Zdroj: Thehungrymouse
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě