Domácí mascarpone - 1,5 l smetany = 1,1 kg mascarpone

Recept Domácí mascarpone - 1,5 l smetany = 1,1 kg mascarpone

Přidal: , 18.6.2015

Kategorie: Chuťovky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Mascarpone se požívá při pečení různých dezertů. V obchodech je docela drahé, proto jeho domácí výroba se vyplatí.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 18.6.2015

Kategorie: Chuťovky

SUROVINY

Budeme potřebovat:

1,5 lsmetana ke šlehání (min. 30%)
3 lžícecitronová šťáva

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Na přípravu domácího mascarpone si připravíme cedník a několik tkaných hadříků.
  2. Smetanu ohřejeme na mírném ohni (cca 80 stupňů) - dáváme pozor, smetana nám nesmí vřít. Pro začátečníky použiji vodní lázeň. Přidáme citronovou šťávu a chvíli ohříváme - cca 10 minut.
  3. Následně smetanu odstavíme a necháme mírně vychladnout (cca půl hodinu). Při chladnutí vidíme, jak smetana tuhne.
  4. Připravíme si cedník, který vyložíme několika vrstvami tkaniny a pomalu tam vylijeme připravenou smetanu. Tkaninu pořádně zavážeme.
  5. Cedník položíme na misku a odložíme do lednice na minimálně 24 hodin. Doporučuje se nechat mascarpone zrát 3 dny v chladničce.

Zdroj: Povar

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit