Domácí máslo - nejlepší

Jedna surovina a chutné domácí máslo máte hotové. Z této dávky - půl litru smetany na šlehání mi vyšlo cca 180 g másla. Já jsem dělala čisté máslo, ale klidně můžete přidat česnek, sůl, bylinky, prostě co se vám tam hodí. Syrovátku (co vám zůstane) klidně můžete použít do kávy nebo připravit chléb - namísto kyselého mléka nebo vody, případně ji můžete vypít jen tak, má mnoho vitamínů. Budu doma dělat častěji. Autor: Haanka

Přidal:Haanka, 25.1.2017
Kategorie: Pomazánky, Zdravé recepty
Domácí máslo - nejlepší

Suroviny

500 mlšlehačky na šlehání 33%

Postup přípravy

  1. Přešlehala jsem v robotu 500 ml šlehačky na šlehání 33%
  2. Máslo se samo oddělilo a pak jsem jěště v zavařovačce třasla s máslem a ještě trošku syrovátky odkapalo.
  3. Pak jen ještě promačkala pod studenou vodou - vezmu hrudku másla pod tekoucí studenou vodu a pomačkávám.

Můj blog s Reny: Pečení všeho druhu ORIGINAL