Domácí máslo ze 40%tní smetany ke šlehání

Dnes jsem trošku experimentovala a vyzkoušela jsem vyšlehat domácí máslo. Použila jsem 3 balení smetany a z tohoto množství mi vyšlo 230 g másla. Autor: Ivana

Přidal:, 20.8.2019
Kategorie: Pomazánky, Tipy a triky
Čas přípravy:
Recept Domácí máslo ze 40%tní smetany ke šlehání

Suroviny

3 bal.smetana ke šlehání 40%
voda
trošku soli

Postup přípravy

  1. Nezapomeňte, že smetana musí být pořádně vychlazená, aby se rychleji srazila při šlehání.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Smetanu nalijeme do větší misky a šleháme na nejvyšších otáčkách, dokud se nesrazí.
  3. Potom přidáme špetku soli (pokud nechcete, nemusíte) a rukama vytvarujeme máslo.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Promyjeme ve studené vodě a odložíme do dózy.