NejRecept.cz Maso Vepřové maso Domácí masová konzerva, která vydrží celý rok
Domácí masová konzerva, která vydrží celý rok
Recept Domácí masová konzerva, která vydrží celý rok
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   12.6.2020

Domácí masová konzerva, která vydrží celý rok

Výborná masová konzerva, kterou si zamilujete. Ty z obchodu už dávno nejsou to co bývalo, tak proč si nepřipravit takovou dobrotu doma podle starého tradičního receptu. Autor: Triniti

60 min
Čas přípravy
180 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
5,5 kg
vepřové plece
podle chuti
česnek
podle chuti
sůl, pepř a kmín
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso nakrájíme na kostky, pořádně osolíme a opepříme, přidáme prolisovaný česnek, kmín a dobře rukama promícháme. Necháme jeden den odležet v chladničce.
  2. Na druhý den si připravíme skleničky, které pořádně omyjeme a osušíme.
  3. Každý pohár naplníme masem a uzavřeme. Pokud chcete, můžete do každé sklenice přidat i po 100 ml poctivého masového vývaru, ale není to nutné.
  4. Uzavřené sklenice uložíme do velkého hrnce, nalijeme vodu tak, aby byly víčka pod vodou a sterilujeme 3 hodiny na mírném plameni.
Komentáře k receptu
Ondřej Pátek    ·   15.12.2022   ·   Odpovědět   ·  

Dobrý večer co znamená mírný plamen?

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář