Domácí meruňková marmeláda

Recept Domácí meruňková marmeláda
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Není nic lepšího, když v zimě otevřeme svou komoru a shlédneme tam svou práci. Takže, pokud i vy chcete, abyste měli plnou komoru svých dobrot, tak šup do kuchyně. Džemy, čalamády, zavařené okurky, ovoce, cibulky, papriky, lečo, třešně, meruňky, švestky, povidla, no možností je mnoho :) Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

4 kgčerstvých hodně zralých meruňek
1 kgcukru
1 bal.Gelfix Extra 3:1

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Meruňky omyjeme, očistíme od pecky a nakrájíme na menší kousky. Pokud máte meruňky velmi zralé, tak je ani krájet nemusíte. Dáme je do hrnce a přivedeme k varu.
  2. Připravíme si do hrnků 2 lžíce cukru smíchané s Gelfixem a za stálého míchání přidáme k rozvařeným meruňkám.
  3. Vaříme asi 15 minut, stále mícháme, odstavíme a plníme do sklenic. Sklenice pořádně uzavřeme, otočíme dnem vzhůru na 2 minutky a vrátíme je zpět.
  4. Zakryjeme utěrkou a necháme vychladnout na pracovní desce v kuchyni.

Můj blog: Vaření s Tomem

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit