Domácí meruňková marmeláda

Není nic lepšího, když v zimě otevřeme svou komoru a shlédneme tam svou práci. Takže, pokud i vy chcete, abyste měli plnou komoru svých dobrot, tak šup do kuchyně. Džemy, čalamády, zavařené okurky, ovoce, cibulky, papriky, lečo, třešně, meruňky, švestky, povidla, no možností je mnoho :) Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:, 30.7.2018
Kategorie: Meruňková, Džemy a marmelády, Zavařeniny, Podle ovoce, Meruňky
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Domácí meruňková marmeláda

Suroviny

4 kgčerstvých hodně zralých meruňek
1 kgcukru
1 bal.Gelfix Extra 3:1

Postup přípravy

  1. Meruňky omyjeme, očistíme od pecky a nakrájíme na menší kousky. Pokud máte meruňky velmi zralé, tak je ani krájet nemusíte. Dáme je do hrnce a přivedeme k varu.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Připravíme si do hrnků 2 lžíce cukru smíchané s Gelfixem a za stálého míchání přidáme k rozvařeným meruňkám.
  3. Vaříme asi 15 minut, stále mícháme, odstavíme a plníme do sklenic. Sklenice pořádně uzavřeme, otočíme dnem vzhůru na 2 minutky a vrátíme je zpět.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Zakryjeme utěrkou a necháme vychladnout na pracovní desce v kuchyni.

Můj blog: Vaření s Tomem