Domácí meruňkový likér

Recept Domácí meruňkový likér
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Na zdraví! Domácí likér, který zraje 3 měsíce, ale jak se říká, na dobré se vyplatí počkat.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

SUROVINY

Budeme potřebovat:

2 kgmeruňky
2 kgkr. cukr
1 lvodka
10 ksjadérka z meruňkových pecek

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Meruňky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Uložíme je do větší misky, zasypeme kr. cukrem a necháme 4-5 hodin odpočívat. Pak hmotu přesypeme do hrnce a přivedeme do varu. Vaříme cca půl hodiny a pak přes jemné sítko protlačíme.
  2. Meruňkový sirup nalijeme do skleněné nádoby, přidal alkohol, meruňková jadérka a nádobu uzavřeme. Takto uzavřenou nádobu necháme 3 měsíce na tmavém a chladném míste zrát.
  3. Po třech měsících likér přelijeme do skleněných uzavíratelných lahví. Na zdraví!

Zdroj: Vk

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit