Domácí müsli - zdravá snídaně bez cukru

Snídaně z krabičky? Ale jedině vlastní. Pokud snídáte například jogurt nebo mléko s müsli, tak si aspoň vyrobte vlastní. Doporučuji zejména pro děti namísto toho, co se dnes nazývá "cereálie", které jsou plné cukru, konzervantů, sušeného ovoce, které je napouštěné látkami, aby neplesnivěly a tak dále. Alespoň budete vědět, co jíte a co jedí vaši blízký. Autor: RedHairedKitchen

Přidal:redhairedkitchen, 3.1.2018
Kategorie: Tipy a triky, Chuťovky
Domácí müsli - zdravá snídaně bez cukru

Suroviny

hrstnesolených neloupaných mandlí
hrstvlašských ořechů
hrstdýňových semínek
hrstchia semínek
hrstjemných ovesných vloček
hrstpohankových vloček
hrstlněných semínek
1 PLkokosového oleje
1 PLrýžového sirupu (nemusí být)

Postup přípravy

  1. Hrst nesolených neloupaných mandlí nasekat na menší kusy, hrst vlašských ořechů, hrst dýňových semínek - promyjte ve studené vodě a až potom je přidejte k ostatním semínkům.
  2. Na to nasypte dobrou hrst chia semínek - mnoho z nich se okamžitě "přicucne" k mokrým dýňovým semínkům.
  3. Ještě hrst jemných ovesných vloček, hrst pohankových vloček a hrst lněných semínek. Na to polévkovou lžíci kokosového oleje - ztuhl mi tak na prvním obrázku je vidět malé hromádky ztuhlého kokosového oleje a kdo musí mít sladké, tak potom 1 PL rýžového sirupu (proč rýžový? Protože neobsahuje fruktózu) pokapat po této směsi a šup do trouby.
  4. Pomalinky zapékat na 150 ° C a promíchávat. Nepéct dlouho, spíše sušit do jemné zlatavé barvy.
  5. Po úplném vychladnutí sesypat do mísy s víkem a přidávat občas do jogurtu nebo mléka. 

Můj blog: Red haired kitchen