Domácí ořechovka

Právě nastal čas připravit si tu nejlepší delikatesu z alkoholu. Vynikající, lahodný a velmi chutný. S jemnou chutí po pomeranči, skořici a s ještě jemnější vůní kávy. Vyzkoušejte si připravit domácí ořechový destilát. Autor: Karambola

Přidal:, 27.6.2019
Kategorie: Alkoholické, Sirupy, šťávy a likéry, Nápoje
Čas přípravy:
Recept Domácí ořechovka

Suroviny

700 mlbílý rum nebo domácí pálenka
20 ksmenší zelené ořechy
1 ksvětší pomeranč
1 ksmenší citron
1 tyčinkaskořice
12 kshřebíček
25 kszrnka kávy
20 lístkůmeduňka

Postup přípravy

  1. Připravíme si větší uzavíratelný pohár, do kterého střídavě ukládáme všechny potřebné suroviny. Pomeranč a citron oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky, zelené ořechy nakrájíme na čtvrtky a lístky meduňky pořádně omyjeme.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Když máme pohár naložený, zalijeme ho bílým rumem nebo domácí pálenkou. Necháme zavřené (vzduchotěsně) při pokojové teplotě na parapetní desce stát 8 týdnů. Sem tam promícháme.
  3. Pokud jste milovníkem likérů udělejte sirup z 250 ml vody a 250 ml medu nebo cukru a nechte vychladnout. Po vychladnutí smíchejte s ořechovkou a likér je hotový.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Inspirovala jsem se ze slovenské stránky Tinkine recepty, ale některé suroviny jsem si upravila podle sebe :)