Domácí pařený knedlík

Už si ani nepamatuji, kdy jsem naposledy kupovala knedlík z obchodu. Ve většině si udělám těsto sama a ve starém hrnci Parima jeden knedlík za druhým. Ze začátku to byla pro mě velká katastrofa, ani jedna knedlík mi nevyšel, ale teď to je úplně jiné. Objevila jsem recept, podle kterého dělám knedlíky už léta a vždy se vydaří. Je pěkně nadýchaný, po paření neklesne ani o milimetr a je ještě měkký i druhý den. Samozřejmě nejlepší je čerstvý, ale pokud vám zůstane, zkuste si ho například vysmažít ve vajíčku a připravit ho jako chlebíček ve vajíčku. Autor: Marta M.

Přidal:, 28.6.2017
Kategorie: Hlavní jídla, Přílohy
Domácí pařený knedlík

Suroviny

800 gpolohrubá mouka
200 ghrubá mouka
1 ksdroždí
1 ksvajíčko
1 PLsůl
4 PLkr. cukr
mléko a trochu vody

Postup přípravy

  1. Z mléka, droždí a lžíci cukru si udělám kvásek.
  2. Mouku prosejem do misky, přidám sůl, cukr, vajíčko, kvásek a zpracuji těsto. Nechám vykynout.
  3. Když je vykynuté vyvalím si 4 bochánky. Z jednoho hned vyformuji knedlík. Nechám podkynout asi 10 min. a dám na páru. Pařím asi 15 min.
  4. Mezitím si vyválím druhý knedlík a nechám také podkynout. Hotový knedlík propícháme párátkem a potřu olejem.