Domácí paštika z kuřecích jater

Přidal: simonka, 6.3.2015
Kategorie: Pomazánky, Paštiky, Maso, Vnitřnosti
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Domácí pochoutka. Podáváme s čerstvým pečivem. Autor: Simonka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: simonka, 6.3.2015
Kategorie: Pomazánky, Paštiky, Maso, Vnitřnosti
SUROVINY
Budeme potřebovat:
500 gkuřecí játra
150 gmáslo
2 stroužkyčesnek
1 kscibule
2 kstymian
špetkakoření pěti vůní
1 lžičkasůl
špetkapepř
2 lžicesmetana
špetkačervená paprika
1 svazekrozmarin (trochu do paštiki, zbytek použijeme na ozdobu)
- Kuřecí játra očistíme. Na pánvi zahřejeme máslo (50 g), přidáme na drobno nakrájenou cibuli, česnek, bylinky. Když máme cibuli hotovú, přidáme koření (kromě soli) a kuřecí játra. Spolu osmahneme.
- Kuřecí játra vložíme do mixéru a promixujeme na krémovou hmotu. Přidáme máslo (50 g), smetanu a osolíme. Spolu promícháme a propasírujeme přes sítko, aby byla paštika úplně hladká.
- V malém hrnci rozpustíme 50 g másla. Paštiku vložíme do menších formiček a zalijeme ji rozpuštěným máslem. Na vrch položíme kousek rozmarýnu a dáme do lednice ztuhnout.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Domáca paštéta z kuracej pečene.
KOMENTÁŘE K RECEPTU