NejRecept.cz Pomazánky Paštiky Domácí paštika z kuřecích jater
Domácí paštika z kuřecích jater
Recept Domácí paštika z kuřecích jater
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: simonka

Domácí pochoutka. Podáváme s čerstvým pečivem. Autor: Simonka

simonka    ·   6.3.2015

Domácí paštika z kuřecích jater

Domácí pochoutka. Podáváme s čerstvým pečivem. Autor: Simonka

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

500 g
kuřecí játra
150 g
máslo
2 stroužky
česnek
1 ks
cibule
2 ks
tymian
špetka
koření pěti vůní
1 lžička
sůl
špetka
pepř
2 lžice
smetana
špetka
červená paprika
1 svazek
rozmarin (trochu do paštiki, zbytek použijeme na ozdobu)
Postup receptu
Vytisknout
  1. Kuřecí játra očistíme. Na pánvi zahřejeme máslo (50 g), přidáme na drobno nakrájenou cibuli, česnek, bylinky. Když máme cibuli hotovú, přidáme koření (kromě soli) a kuřecí játra. Spolu osmahneme.
  2. Kuřecí játra vložíme do mixéru a promixujeme na krémovou hmotu. Přidáme máslo (50 g), smetanu a osolíme. Spolu promícháme a propasírujeme přes sítko, aby byla paštika úplně hladká.
  3. V malém hrnci rozpustíme 50 g másla. Paštiku vložíme do menších formiček a zalijeme ji rozpuštěným máslem. Na vrch položíme kousek rozmarýnu a dáme do lednice ztuhnout.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář