Domácí paštika z kuřecích jater

Recept Domácí paštika z kuřecích jater

Přidal: , 6.3.2015

Kategorie: Pomazánky, Paštiky, Maso, Vnitřnosti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Domácí pochoutka. Podáváme s čerstvým pečivem. Autor: Simonka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 6.3.2015

Kategorie: Pomazánky, Paštiky, Maso, Vnitřnosti

SUROVINY

Budeme potřebovat:

500 gkuřecí játra
150 gmáslo
2 stroužkyčesnek
1 kscibule
2 kstymian
špetkakoření pěti vůní
1 lžičkasůl
špetkapepř
2 lžicesmetana
špetkačervená paprika
1 svazekrozmarin (trochu do paštiki, zbytek použijeme na ozdobu)

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Kuřecí játra očistíme. Na pánvi zahřejeme máslo (50 g), přidáme na drobno nakrájenou cibuli, česnek, bylinky. Když máme cibuli hotovú, přidáme koření (kromě soli) a kuřecí játra. Spolu osmahneme.
  2. Kuřecí játra vložíme do mixéru a promixujeme na krémovou hmotu. Přidáme máslo (50 g), smetanu a osolíme. Spolu promícháme a propasírujeme přes sítko, aby byla paštika úplně hladká.
  3. V malém hrnci rozpustíme 50 g másla. Paštiku vložíme do menších formiček a zalijeme ji rozpuštěným máslem. Na vrch položíme kousek rozmarýnu a dáme do lednice ztuhnout.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit