Domácí pečivo z kyselého mléka

Recept Domácí pečivo z kyselého mléka

Přidal: , 27.1.2017

Kategorie: Veky a bagety, Pečivo

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Pečivo z kyselého mléka. Někdo přidává místo kyselého mléka bílý řecký jogurt, není to špatná záměna, ale z kyselého mléka jsou mnohem jemnější. Nemusíte připravit bagety, můžete i housky, menší rohlíčky nebo i větší chlebíček. Pak však třeba sledovat konkrétní druh pečiva při pečení, protože na rohlíky budete potřebovat méně času než na chleba, to je logické. Neodolatelná vůně při pečení, neodolatelná chuť po upečení. S máslem a medem nebo marmeládou, nebo pouze s plátkem sýra.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 27.1.2017

Kategorie: Veky a bagety, Pečivo

SUROVINY

340 mlkyselé mléko
1/2 PLkr. cukr
2 lžičkysůl
60 gmáslo
550 ghladká mouka
2 lžičkysušené droždí

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme bavlněnou utěrkou a necháme na teplém místě kynout.
  2. Poté, co těsto zdvojnásobilo svůj objem, rozdělíme na stejné kousky a vytvarujeme bagetky, které přendáme na vymazaný plech na pečení a necháme znovu kynout zakryté utěrkou cca půl hodinu.
  3. Po půl hodině uděláme na povrchu každé bagety šikmé řezy a znovu je necháme kynout cca 40 minut.
  4. Vrch můžete ještě potřít máslem nebo rozšlehaným žloutkem, je to na vás.
  5. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 25 minut, ale záleží na velikosti pečiva, proto sledujeme.
  6. Upečené bagety potřeme olejem a necháme na mřížce vychladnout. Chcete-li mít měkké bagety bez křupavé kůrky, zabalte ji po upečení do bavlněné utěrky a nechte takto vychladnout.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit