NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Perníčky Domácí perníkové koření
Domácí perníkové koření
Recept Domácí perníkové koření
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: adkas

Nádherná vůně, která zahalí váš domov před Vánocemi. Koření je silně aromatické a výrazně kořeněné. Jistě, někdo si řekne, že proč se trápit a koupí si hotové v obchodě. Věřte mi, že toto domácí je mnohem, mnohem lepší. A ta radost na konci procestu, že to, co jsme si namíchali i funguje. Autor: Adkas

adkas adkas    ·   3.10.2017

Domácí perníkové koření

Nádherná vůně, která zahalí váš domov před Vánocemi. Koření je silně aromatické a výrazně kořeněné. Jistě, někdo si řekne, že proč se trápit a koupí si hotové v obchodě. Věřte mi, že toto domácí je mnohem, mnohem lepší. A ta radost na konci procestu, že to, co jsme si namíchali i funguje. Autor: Adkas

Suroviny
50 g
celá skořice
20 g
sušený zázvor
15 g
celé hřebíčky
15 g
vyloupané zrníčka kardamomu
10 g
muškátového oříšku (Nejméně nastrouhat)
10 g
nové koření
5 g
celý pepř
5 g
anýz (celé hvězdičky)
Postup receptu
Vytisknout
  1. Skořici nakrájíme na menší kousky. Nové koření, pepř, hřebíček, anýz spracujeme v hmoždíři. Dáme si záležet na tom, aby hřebíčky byly dostatečně podrcené, jsou dost tvrdé a mohly by poškodit nože v mlýnku.
  2. Podrcené části z hmoždíře prohodíme do mlýnku na kávu, přidáme i skořici a pomeleme. Postupně přidáváme zázvor. Přendáme do misky a pomleté ​​koření spolu promícháme. Na 1 kg mouky použijeme 3 - 4 PL koření.
  3. Koření je výrazně aromatické, tak při dávkování buďte opatrní. Koření skladujeme v uzavíratelné nádobě na tmavém místě.

Můj blog: Adkas

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář