Domácí pizza rohlíky

Taková rychlá dnešní snídaně, kterou jsem ani nestihla vyfotit. No, co už, když jsme takoví nenasytní. Autor: Marta

Přidal:, 19.7.2019
Kategorie: Těsta, Pizza těsto, Dezerty, Oběd, Snídaně, Večeře, Část dne
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Domácí pizza rohlíky

Suroviny

320 mlvlažné vody
2 čajové lžičkysuchého droždí
4 šálky (250 ml)hladké mouky
2 čajové lžičkysoli
2 PLolivového oleje
Na náplň:
rajčatový protlak nebo kečup
salám, šunka
strouhaný sýr
pizzu koření

Postup přípravy

  1. Zalijte suché droždí vlažnou vodou a dobře promíchejte. Do misky si dáme mouku, sůl a droždí s vodou. Vypracujeme těsto.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Těsto zpracováváme na pomoučeném vále a mícháme asi 10 minut. Pokud se vám lepí přidejte trochu mouky.
  3. Těsto by mělo být měkké a pružné. Potom těsto potřete olivovým olejem. Udělejte to tak, že si olej dejte na ruce a těsto pohlaďte.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Vložte těsto do misky a přikryjte utěrkou nebo fólií. Dejte misku na teplé místo a nechte kynout cca 1 hodinu - mělo by vám zdvojnásobit objem.
  5. Potom těsto dejte na pracovní desku a rozmačkejte ho pěstmi. Rozdělte na 4 koule. Přikryjte a znovu nechte odpočívat.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  6. Po hodině vyformujte roztahováním kruh. Roztahujte od středu ke krajům prsty a potom rukama. Kruh rozřízneme na 8 částí na trojúhelníky.
  7. Potom potřete rajčatovým základem, šunkou, salámem ... co dům dal a posypte strouhaným sýrem. Stočíme na rohlíky a uložíme na plech, na kterém je papír na pečení. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 ° C cca 10 - 12 minut.