NejRecept.cz Sváteční pečení Velikonoce Pletýnky a jidáše Domácí pletenec bez konzervačních látek a umělých přísad jako skvělá alternativa k supermarketovému pečivu.
Domácí pletenec bez konzervačních látek a umělých přísad jako skvělá alternativa k supermarketovému pečivu.
Recept Domácí pletenec bez konzervačních látek a umělých přísad jako skvělá alternativa k supermarketovému pečivu.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mishenka Mishenka    ·   7.5.2023

Domácí pletenec bez konzervačních látek a umělých přísad jako skvělá alternativa k supermarketovému pečivu.

Recept na chutné pletence k večeři nebo snídani pro rodinu. Stačí je naplnit a jsou z nich neodolatelné sendviče nebo je nakrájet na plátky se šunkou či salátem.

25 min
Čas přípravy
18 min
Čas vaření
Suroviny
600 g
hladká mouka
340 ml
voda
35 g
vepřové sádlo
2 a 1/2 lžičky
sůl
1 a 1/4 lžičky
krystalový cukr
25 g
droždí
podle chuti
mak nebo sezam na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Z vody, cukru a droždí připravte kvásek.
  2. Kvásek smíchejte s moukou, máslem a solí a vypracujte těsto. Necháme asi hodinu kynout.
  3. Rozdělte ho na 4 díly. Každý z dílů rozdělíme na tři části, vytvarujeme z nich válečky a pak je složíme jako pletenec. Takto vytvoříme 4 pletence.
  4. Položte na vymazaný a moukou vysypaný plech, potřete slanou vodou, posypte mákem a pečte dozlatova při 230 °C asi 18 minut.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář